ثبت نام سامانه املاک فاقد سند

زمان مطالعه: 20 دقیقه
ثبت نام سامانه املاک فاقد سند

راهنمای مطالعه

ثبت نام سامانه املاک فاقد سند ⚖: فرایندی می باشد که طی آن با در دست داشتن نقشه یو تی ام، گواهی تعیین مختصات، کپی برابر با اصل شناسنامه، کارت ملی و قولنامه در سامانه ثبت ملک اقدام به دریافت سند برای املاک فاقد سند می کنیم. املاک و اراضی زیادی هنوز به صورت قولنامه ای معامله می شوند که خطراتی را برای مالک و خریدار دارد. پیشنهاد می شود با ثبت نام در سامانه ثبت املاک و ساختمان های فاقد سند اقدام به دریافت سند تک برگ نمایید.

ثبت نام املاک فاقد سند

مطالعه بیشتر:  ثبت نام درخواست صدور سند مالکیت

ثبت نام سامانه املاک فاقد سند

ثبت نام در سامانه املاک فاقد سند بر اساس قانون تعیین تکلیف اراضی و ساختمان‌های فاقد سند رسمی، که پیش‌تر به عنوان ماده 147 اصلاحی قانون ثبت شناخته می‌شد، انجام می‌گیرد. ابتدا با ورود به سامانه http://sabtemelk.ssaa.ir به صورت غیرحضوری اقدام کنید و سپس مدارک اصلی را برای تشکیل پرونده به واحد مربوطه در اداره ثبت تحویل دهید. کارشناسان حد نگار توصیه می‌کنند که ابتدا نقشه یوتی‌ام و گواهی مختصات با مهر کارشناس رسمی دادگستری دریافت شود. پس از این مرحله، در سامانه ثبت ملک نام‌ نویسی کنید، زیرا در حین ثبت نام به اطلاعاتی چون مساحت و مختصات تقریبی ملک نیاز است.

سامانه ثبت الکترونیکی درخواست صدور سند

تیم کارشناسی رسمی حد نگار آماده انجام تمامی مراحل از جمله ثبت نام املاک و اراضی فاقد سند، نقشه‌برداری، ارسال مدارک به اداره ثبت و ارائه شماره پرونده به متقاضیان است. دقت داشته باشید که بعد از دریافت شماره پرونده، ادامه مراحل به صورت خودکار در اداره ثبت انجام شده و نیازی به مراجعه حضوری نیست. تنها در یک مرحله لازم است کارشناس اداره ثبت برای برداشت عرصه ملک به محل ملک مراجعه کند.

مطالعه بیشتر:  قانون تعیین تکلیف املاک فاقد سند

گام اول فرم سامانه املاک فاقد سند

فرم سامانه املاک فاقد سند

لطفاً پیش از پر کردن فرم، نکات زیر را به دقت مطالعه فرمایید.

الف- املاکی که متقاضی بر اساس قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و ساختمان‌های فاقد سند رسمی می‌تواند درخواست صدور سند مالکیت نماید، به شرح زیر است:

1- زمین‌های کشاورزی، باغات و ساختمان‌هایی که دارای سابقه ثبت به نام اشخاص می‌باشند و متقاضی کل یا بخشی از آن را به صورت عادی خریداری کرده است، اما به دلیل عدم دسترسی به مالک رسمی یا فوت وی و ورثه، نتوانسته‌اند سند مالکیت دریافت کنند.

2- املاکی که دارای سابقه ثبت هستند و متقاضی مالک رسمی مشاع است و تصرفات وی در قسمتی مشخص از ملک انجام شده، اما به علت عدم دسترسی به سایر مالکان مشاع یا فوت آن‌ها، موفق به دریافت سند مالکیت شش‌دانگ نشده است.

3- املاکی که عرصه آن وقف می‌باشد و متقاضی عرصه را با حق احداث بنا اجاره کرده، اما موفق به اخذ سند مالکیت برای بنا نشده است.

ب- اراضی و املاکی که شامل قانون مذکور نمی‌شوند، به شرح زیر است:

1- اراضی ملی، موات و املاکی که به دولت و مؤسسات دولتی تعلق دارند.

2- اراضی و املاکی که سابقه ثبتی ندارند.

3- املاکی که بنا ندارند، چه محصور باشند چه غیرمحصور.

4- اراضی و املاکی که مالک رسمی آن در قید حیات است و امکان دسترسی به وی برای تنظیم سند رسمی وجود دارد.

5- اراضی و املاکی که مالک رسمی آن فوت کرده و متقاضی برای انتقال رسمی ملک به ورثه دسترسی دارد و امکان انتقال رسمی از طریق دفتر اسناد رسمی وجود دارد.

مطالعه بیشتر:  آیین نامه قانون تعیین تکلیف

مدارک ثبت نام سامانه املاک فاقد سند

قببل از مراجعه به سامانه ثبت، مدارک زیر را تهیه کرده و سپس برای ثبت‌نام اقدام کنید:

  1. نقشه یوتی‌ام (UTM) از ملک
  2. کپی برابر اصل مدارک مالکیت
  3. کپی برابر اصل صفحه اول شناسنامه
  4. کپی برابر اصل کارت ملی
  5. کپی برابر اصل مبایعه‌نامه، قولنامه یا سند مشاعی یا هر مدرکی که مالکیت شما را اثبات کند
  6. فرم تکمیل شده گواهی تعیین مختصات ملک

مدارک ثبت نام سامانه املاک فاقد سند

در حین تهیه مدارک، می‌توانید با کارشناسان رسمی گروه حدنگار تماس بگیرید تا از خدمات نقشه‌برداری سریع و کارشناسان مجرب ما بهره‌مند شوید هزینه های ثبت نام سامانه املاک فاقد سند هزینه‌های مربوط به تهیه نقشه‌برداری و تهیه نقشه UTM شامل، هزینه تهیه گواهی مختصات و فایل نقشه، هزینه ایاب و ذهاب کارشناس رسمی به محل ملک، هزینه ثبت نام اینترنتی در دو مرحله، هزینه اداره ثبت اسناد و املاک که در زمان نگارش این مقاله مبلغ 185,000 تومان است، و هزینه ارسال مدارک به اداره ثبت اسناد و املاک شهرستان محل ملک می‌باشد.

 پس از تکمیل تمامی مراحل فوق، از طریق سامانه ثبت، به متقاضی برگه‌ای صادر می‌شود که شامل شماره پرونده، تاریخ ثبت نام، مشخصات مالک، و محل وقوع ملک است. با داشتن شماره پرونده و کد ملی مالک، متقاضی باید به صورت منظم پنل کاربری خود را بررسی کند تا از تاریخ کارشناسی مطلع شود. سپس با در دست داشتن برگه تقاضانامه برای بررسی نقشه ملک به کارشناس ثبت مراجعه نمایید.

مطالعه بیشتر:  ثبت نام سامانه املاک فاقد سند

سامانه ثبت ملک بدون سند sabtemelk.ssaa.ir

سامانه ثبت ملک بدون سند، که به نشانی sabtemelk.ssaa.ir قابل استفاده جهت ثبت نام املاک فاقد سند می باشد. این سامانه جهت تسهیل امور صدور سند مالکیت برای املاک و اراضی فاقد سند و اجرایی شدن قانون تعیین تکلیف اراضی و املاک فاقد سند راه ‌اندازی شده است. این سامانه به مالکین این املاک این امکان را می‌دهد که به طور الکترونیکی درخواست خود را برای دریافت سند مالکیت ثبت کنند و مراحل بررسی درخواست‌های آنان از سوی دبیرخانه هیات قانون تعیین تکلیف آغاز می‌شود. در صورت تأیید درخواست‌ها، مالکین می‌توانند سند مالکیت خود را دریافت کنند.

سامانه ثبت ملک بدون سند sabtemelk.ssaa.irسامانه ثبت ملک بدون سند sabtemelk.ssaa.ir

اهمیت خدمات ارائه شده در این سامانه برای افرادی که هنوز سند مالکیت ملک خود را دریافت نکرده‌اند، بسیار بالاست. لذا توصیه می‌شود تمام مالکین املاک فاقد سند، اقدام به ثبت درخواست خود در این سامانه نمایند. سامانه ثبت ملک بدون سند با هدف تسهیل فرآیند دریافت سند مالکیت برای املاک شخصی طراحی شده و می‌تواند به عنوان یک راهکار مفید برای رفع مشکلات مربوط به عدم وجود سند مالکیت مورد استفاده قرار گیرد.

ثبت نام سند ماده 147 sabtemelk.ssaa.ir

ثبت نام سند ماده 147 اصلاحی قانون ثبت، که به ثبت نام دریافت سند از طریق قانون تعیین تکلیف نیز معروف است، روندی است برای دریافت سند مالکیت املاک فاقد سند از بوسیله ثبت نام در سامانه ‌ای به نام ثبت صدور سند sabtemelk.ssaa.ir که در مالکیت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ایران می‌ باشد. به منظور نقشه‌برداری از این املاک و اراضی، سازمان ثبت سامانه‌ای به نام سامانه شمیم را نیز ایجاد کرده است. با استفاده از سامانه شمیم، کارشناسان رسمی در زمینه امور ثبتی و نقشه‌برداری قادر به تهیه نقشه‌ های یو تی ام، گواهی تعیین مختصات و فایل نقشه مورد نیاز برای ثبت نام سند ماده 147 خواهند بود.

ثبت نام سند ماده 147 sabtemelk.ssaa.ir

 سامانه ثبت نام ماده 147 به منظور اجرای قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی املاک و ساختمان‌های فاقد سند، و همچنین املاکی که شامل ثبت نام ماده 147 قانون اصلاحی ثبت می‌شوند، طراحی و راه‌اندازی شده است. این اقدامات به منظور تسهیل فرآیند ثبت و ساماندهی وضعیت ثبتی املاک در کشور انجام می‌گیرد و به مالکان این امکان را می‌دهد که با استفاده از سامانه‌های موجود، نسبت به اخذ سند مالکیت خود اقدام نمایند.

مطالعه بیشتر:  نقشه یو تی ام چیست؟

پیگیری صدور سند مالکیت با کد ملی

برای پیگیری صدور سند مالکیت املاک فاقد سند، مالکان می‌توانند به سامانه ثبت ملک به نشانی sabtemelk.ssaa.ir مراجعه کنند. با ورود به این سامانه و وارد کردن شماره پرونده و کد ملی، امکان مشاهده مراحل صدور سند فراهم می‌شود. در این سامانه، متقاضیان ثبت‌نام ماده 147، که خواهان دریافت سند رسمی برای املاک بدون سند هستند، می‌توانند درخواست خود را ثبت کنند. آن‌ها باید مراحل مربوط به ثبت نام را به دقت انجام دهند و مدارک لازم برای ماده 147 را ارسال کنند تا بتوانند سند رسمی ملک خود را دریافت نمایند. همچنین، ضروری است که در حین پیگیری این امور، قوانین مربوط به تعیین تکلیف املاک فاقد سند نیز در نظر گرفته شود تا فرآیند به شکل بهینه و قانونی انجام گیرد.

سامانه تعیین تکلیف اراضی و ساختمانهای فاقد سند

سامانه قانون تعیین تکلیف اراضی و ساختمان‌های فاقد سند رسمی، با هدف ارائه سند مالکیت شش دانگ برای اراضی و املاکی که در حال حاضر فاقد سند هستند، به نشانی وب‌سایت sabtemelk.ssaa.ir راه‌اندازی شده است. این سامانه به متقاضیان امکان می‌دهد تا مراحل ثبت درخواست خود برای دریافت سند مالکیت را انجام دهند و درخواست‌های آن‌ها از طریق دبیرخانه هیأت قانون تعیین تکلیف املاک فاقد سند مورد بررسی قرار گیرد. در صورتی که درخواست‌های ارائه شده از سوی متقاضیان تأیید شود، سند مالکیت برای آن‌ها صادر خواهد شد.

سامانه تعیین تکلیف اراضی و ساختمانهای فاقد سند

با توجه به ویژگی خدماتی ثبتی و حقوقی که سامانه ثبت ملک ارائه می‌دهد، مطالبی جامع راجع به نحوه ثبت نام و ورود به سامانه ثبت ملک، و روش ثبت درخواست صدور سند از طریق سامانه ثبت ملک به آدرس sabtemelk.ssaa.ir و روش پیگیری صدور سند مالکیت از طریق شماره پرونده و شماره ملی ارائه شده است. این مطالب به متقاضیان کمک می‌کند تا با روند قانونی و مراحل لازم برای دریافت سند آشنا شوند و از تسهیلات موجود بهره‌مند گردند.

مطالعه بیشتر:  نقشه برداری سند

ورود به سامانه ثبت ملک و ثبت نام ⚖

ورود به سامانه ثبت ملک جهت ثبت نام املاک فاقد سند رسمی به نشانی sabtemelk.ssaa.ir از سوی سازمان ثبت اسناد و املاک با هدف ثبت نام یا پیگیری پرونده های ثبت نام شده انجام می شود. در نخستین مرحله ورود به این سامانه، سه گزینه اصلی پیش روی کاربران قرار دارد. گزینه اول مربوط به درخواست پذیرش جدید است که برای افرادی طراحی شده است که برای نخستین بار به این سامانه مراجعه می‌کنند. این دسته از متقاضیان باید مراحل ثبت نام را که در ادامه توضیح داده خواهد شد، طی کنند.

ورود به سامانه ثبت ملک و ثبت نام

گزینه دوم به تکمیل درخواست اختصاص دارد و مختص افرادی است که مرحله اولیه ثبت نام را به پایان رسانده و شماره ورود به سامانه را دریافت کرده‌اند. در این بخش، متقاضیان می‌توانند شماره مرسوله پستی خود را وارد کنند. گزینه نهایی در این سامانه به اطلاع رسانی پرونده مربوط می‌شود. پس از اتمام مرحله دوم و دریافت شماره پرونده، کاربران قادر خواهند بود با وارد کردن این شماره و شماره ملی خود، مراحل صدور سند را در سامانه ثبت ملک مشاهده نمایند. زمانی که پرونده پستی به اداره ثبت ارسال و روند رسیدگی به آن آغاز شود، کلیه مراحل از طریق گزینه آخر سامانه برای کاربران قابل مشاهده خواهد بود. این فرایند شامل تمامی مراحل رسیدگی به پرونده‌های ثبت نام املاک فاقد سند به صورت آنلاین است. همچنین، اطلاعات مربوط به پیغام‌های هیات تعیین تکلیف و مراحل رسیدگی به پرونده به منظور آگاهی متقاضیان در سامانه درج خواهد شد.

مطالعه بیشتر:  نقشه برداری ثبتی

سامانه ثبت سند مالکیت sabtemelk.ssaa.ir

سامانه ثبت سند مالکیت با نشانی sabtemelk.ssaa.ir به منظور اجرای قانون تعیین تکلیف اراضی و ساختمان‌های فاقد سند رسمی طراحی شده است. این سامانه به متقاضیان این املاک این امکان را می‌دهد که درخواست‌های خود را برای دریافت سند رسمی ملک ثبت کنند. پس از ثبت درخواست در این سامانه، دبیرخانه هیئت نظارت نسبت به بررسی و اقدامات لازم در خصوص درخواست‌های دریافتی اقدام خواهد کرد.

سامانه الکترونیکی پذیرش درخواست صدور سند مالکیت

با توجه به اهمیت حفظ مالکیت ملک و نقش حیاتی اسناد رسمی در اثبات مالکیت و ادعاها، به ویژه در دعاوی قضائی، ایجاد چنین سامانه‌ای ضروری به نظر می‌رسد. متقاضیان می‌توانند با مراجعه به سامانه، مدارک و اطلاعات مربوط به ملک خود را ارائه و درخواست صدور سند مالکیت را ثبت نمایند. هدف از طراحی این سامانه، تسهیل فرآیند درخواست سند و ارائه اطلاعات لازم به متقاضیان است تا آنها بتوانند به سادگی و راحتی نسبت به دریافت سند رسمی اقدام کنند. این اقدام نه تنها به حفظ حقوق مالکین کمک می‌کند، بلکه فرآیند قانونی را نیز تسریع می‌نماید.

مطالعه بیشتر:  سامانه شمیم

ثبت نام قانون تعیین تکلیف اراضی فاقد سند

ثبت نام در قانون تعیین تکلیف اراضی فاقد سند راه‌حلی قانونی برای گرفتن سند مالکیت املاک بدون سند است. نبود سند رسمی برای املاک طی سال‌های گذشته در برخی شهرها و روستاها زمینه سوءاستفاده کلاهبرداران و تصرف ناحق املاک متعدد را فراهم کرده است. با تصویب قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و ساختمان‌های بدون سند رسمی توسط مجلس شورای اسلامی، این وظیفه به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور محول شد. هدف از این اقدام جلوگیری از بهره‌برداری غیرقانونی افراد سودجو از املاک مردم و منابع طبیعی است.

ثبت نام قانون تعیین تکلیف اراضی فاقد سند

بر این اساس، افرادی که املاک خود را به صورت غیررسمی خریداری کرده‌اند، مالکان رسمی دارای املاک مشاع، یا کسانی که به دلیل فوت، مفقود شدن مالک رسمی یا ورثه او، و همچنین عدم دسترسی به مالکیت رسمی تاکنون موفق به دریافت سند شش دانگ نشده‌اند، می‌توانند از این امکان استفاده نمایند. متقاضیان با مراجعه به سایت سازمان به آدرس sabtemelk.ssaa.ir و ثبت درخواست، می‌توانند تقاضای خود را به واحد ثبتی منطقه ارسال کنند. پس از ارائه مدارک لازم و طی مراحل قانونی، سازمان ثبت اسناد (واحد ثبتی محل) سند تک‌برگی (کاداستری) شش دانگ را برای مالکان صادر خواهد کرد.

مطالعه بیشتر:  نقشه برداری کاداستر

ثبت نام ملک قولنامه ای در سامانه املاک فاقد سند

برای ثبت نام املاک قولنامه‌ای در سامانه مخصوص املاکی که سند رسمی ندارند، می‌توانید به آدرس sabtemelk.ssaa.ir مراجعه کنید تا جهت دریافت سند شش‌دانگ تک‌ برگی اقدام نمایید. توجه داشته باشید که طبق قانون الزام به ثبت رسمی معاملات املاک، قولنامه‌های دست‌نویس اعتبار قانونی ندارند. برای تعیین تکلیف وضعیت املاک قولنامه‌ای و رسمی کردن آن‌ها، باید مطابق قانون تعیین تکلیف املاک فاقد سند، درخواست دریافت سند را ثبت کنید. پیش از اقدام به ثبت‌نام، لازم است نقشه یو تی ام (UTM)، گواهی تعیین مختصات، و فایل نقشه را توسط یک کارشناس رسمی تهیه نمایید.

ثبت نام ملک قولنامه ای در سامانه املاک فاقد سند

جهت اخذ سند رسمی املاک قولنامه‌ای، می بایست مراحل مختلف حقوقی طی شود که شامل تهیه اولین قولنامه مالکیت ملک، آماده‌سازی نقشه یو تی ام ملک، گواهی مختصات، فایل نقشه، ارائه مدارک لازم، تکمیل فرم اولیه درخواست سند، ورود به سامانه مربوطه و ارسال نسخه‌ای از فرم درخواست همراه با مدارک به واحد ثبتی می‌باشد. این قانون به افرادی که مالکیت قولنامه‌ای دارند و شرایط ویژه‌ای مثل سابقه ثبت در سیستم، عدم دسترسی به مالک اصلی یا مفقودالاثر بودن وی و وراث او را دارا هستند، اجازه می‌دهد تا برای دریافت سند رسمی اقدام کنند. تصویب این قانون با هدف جلوگیری از تخلفات گسترده در حوزه املاک قولنامه‌ای صورت گرفته است.

ثبت نام سند مالکیت sabtemelk.ssaa.ir

ثبت‌ نام سند مالکیت به منظور تبدیل قولنامه یا سند قدیمی مشاع به سند تک‌ برگ انجام می‌شود. برای این فرایند، ابتدا باید نقشه یو تی ام و گواهی مختصات را تهیه کرده و سپس از طریق سامانه ثبت ملک، ثبت‌ نام کنید. هر ملک شامل مدارک هویتی مشخصی است که اطلاعاتی مانند آدرس دقیق ثبتی، نام مالکین، کدپستی و متراژ را در بر می‌گیرد؛ این مدارک به عنوان سند شناخته می‌شوند.

ثبت نام سند مالکیت sabtemelk.ssaa.ir

سند یک ملک ممکن است عادی یا رسمی باشد. اسناد رسمی خود به دو دسته منگوله‌دار و تک ‌برگ تقسیم می‌شوند. سند عادی معمولاً به صورت دست‌نویس یا مبایعه‌نامه میان طرفین تنظیم می‌شود، اما اسناد رسمی، مانند منگوله‌دار و تک‌برگ، توسط دفاتر ثبت اسناد رسمی صادر می‌گردند. از آنجا که در اسناد عادی و منگوله‌دار جزئیات کامل ملک ذکر نمی‌شود و خطر جعل در چنین اسنادی وجود دارد، دولت از سال ۱۳۹۰ امکان صدور اسناد تک‌برگ و همچنین تعویض اسناد پیشین به نوع تک‌برگ را برای متقاضیان فراهم کرده است. افرادی که قصد دریافت سند تک‌برگ دارند، می‌توانند با دنبال کردن مراحل مربوطه در ادامه این فرایند اقدام کنند.

مطالعه بیشتر:  کارشناس رسمی تهيه نقشه يو تی ام

پیگیری صدور سند مالکیت با شماره پرونده

جهت پیگیری صدور سند مالکیت توسط شماره پرونده می بایست به سامانه ثبت ملک مراجعه نمایید. پس از وارد شدن به آدرس سامانه ثبت ملک سازمان ثبت اسناد و املاک کشور سه گزینه را مشاهده خواهد کرد. گزینه آخر که با عنوان اطلاع رسانی پرونده است را کلیک کنید. پس از وارد کردن شماره پرونده ثبت نام قانون تعیین تکلیف و شماره ملی وارد سامانه ثبت ملک و پرونده تعیین تکلیف خواهید شد. در این صفحه سه گزینه تقاضانامه، پیغام ها، اقدامات و ویرایش اطلاعات تماس مشاهده می شود.

پیگیری صدور سند مالکیت با شماره پرونده

بخش اقدامات روند پیگیری پرونده درج می شود به عنوان مثال تشکیل پرونده و تطبیق مدارک دریافتی با تقاضانامه اولین پیغام ها در ثبت نام سامانه املاک فاقد سند می باشد. بقیه مراحل پرونده نیز به همین صورت در سامانه درج شده و قابل رویت برای متقاضی می باشد. در بخش پیغام ها پس از چند ماه قرار کارشناسی و موارد دیگر از طریق سامانه برای متقاضی درج می گردد. توجه داشته باشید که مراحل اداری پرونده به صورت کامل و اتوماسیونی انجام می شود و نیاز به مراجعه متقاضی نیست. فقط در مرحله قرار کارشناسی می بایست متقاضی کارشناس ثبت را جهت بازدید موقعیت ملک و برداشت برون سپاری همراهی کند.

مطالعه بیشتر:  نقشه برداری املاک

ثبت نام در سامانه املاک فاقد سند

برای ثبت نام در سامانه املاک فاقد سند کافی است به سامانه یا وبسایت رسمی قانون تعیین تکلیف اراضی و ساختمان های فاقد سند به نشانی sabtemelk.ssaa.ir مراجعه کنید. در ابتدای ورود به سامانه املاک فاقد سند درخواست پذیرش جدید را انتخاب نمایید و وارد بخش ثبت نام شوید. در این قسمت اطلاعات حقیقی و مشخصات ملک را ثبت نمایید. توجه داشته باشید بهتر است قبل از ثبت نام در سامانه ثبت ملک مدارک و نقشه های مورد نیاز را تهیه کنید. مدارک شامل کپی برابر با اصل شناسنامه، کارت ملی و قولنامه می باشد. نقشه ها شامل نقشه یو تی ام ممهور به مهر کارشناس رسمی، گواهی تعیین مختصات و فایل نقشه می باشد.

پس از ثبت اطلاعات هویتی و اطلاعات ملک که هرکدام به وضوح در سامانه ثبت ملک مشخص است، می بایست وارد بخش بارگذاری مدارک شود و مدارک خواسته شده را بارگذاری نمایید. پس از آپلود مدارک و پر کردن کلیه قسمت های مربوط به ثبت نام، شماره ورود به سامانه را دریافت می کنید. در این بخش کلیه مدارک را به واحد ثبتی با پست ارسال نمایید و رسید پستی را دریافت نمایید. مجدد وارد سامانه شده و در ثسمت تکمیل درخواست با وارد کردن شماره ورود به سامانه و کد ملی وارد بخش نهایی یعنی دریافت شماره پرونده شوید. در این بخش با وارد کردن شماره رسید پستی، شماره پرونده نهایی را دریافت نمایید.

مطالعه بیشتر:  نقشه یو تی ام

مراحل ثبت نام سامانه املاک بدون سند

مرحله نخست برای ثبت ‌نام در سامانه املاک بدون سند، تهیه و جمع‌آوری مدارک اثبات مالکیت توسط متقاضی است. این مدارک شامل مبایعه‌نامه، سند اولیه و کپی آنها است که متقاضی باید از طریق این اسناد ثابت کند ملک را از مالک اولیه خریداری کرده است. اگر ملک مشاع باشد و مالک دارای سند مشاعی باشد، این سند باید به نام متقاضی درخواست سند باشد. یکی دیگر از مراحل ضروری، اقدام برای تهیه نقشه یو‌تی‌ام به همراه فایل‌های مربوطه است. در این مرحله، متقاضی باید به یک کارشناس نقشه‌ برداری مراجعه کند. کارشناس پس از بررسی مدارک مالکیتی و هماهنگی با متقاضی، به ملک موردنظر مراجعه کرده و عملیات نقشه‌برداری را انجام می‌دهد. در نهایت، نقشه یو‌تی‌ام تهیه‌شده به همراه سی‌دی فایل‌های مرتبط و گواهی مختصات ملک که ممهور به مهر و امضای کارشناس است، به متقاضی تحویل داده می‌شود.

ثبت نام سامانه املاک فاقد سند

در مرحله سوم، متقاضی تمامی مدارک جمع‌آوری‌شده در مراحل قبل را اسکن کرده و آنها را با فرمت png یا jpg ذخیره می‌کند. سپس با مراجعه به سامانه ثبت ملک در آدرس https://sabtemelk.ssaa.ir، شماره ورود به سامانه را دریافت می‌کند. پس از ثبت‌نام اولیه در سامانه، متقاضی باید برای تکمیل درخواست پذیرش، مدارک اسکن‌شده را در سامانه بارگذاری کند. پس از بارگذاری مدارک، آدرس واحد ثبتی جهت ارسال اصل مدارک تعیین می‌شود. سپس، مدارک اسکن‌شده به همراه پرینت درخواست پذیرش سند در یک پاکت پستی قرار داده شده و از طریق اداره پست به آدرس واحد ثبتی ارسال می‌شود. اداره پست پس از دریافت مدارک، یک شناسه رهگیری 20 رقمی به متقاضی ارائه می‌کند. با ثبت این کد رهگیری در سامانه، شماره پرونده به متقاضی تخصیص داده می‌شود.

مطالعه بیشتر:  مهندس نقشه برداری

مدارک لازم برای ثبت نام سامانه املاک

مدارک لازم برای ثبت ‌نام در سامانه ثبت ملک مربوط به املاک فاقد سند را در ادامه بررسی می‌کنیم. متقاضیانی که شرایط دریافت سند از طریق سامانه الکترونیکی پذیرش درخواست صدور سند مالکیت به آدرس https://sabtemelk.ssaa.ir را دارند، می‌توانند با تهیه مدارک لازم و ثبت‌ نام در این سامانه، برای دریافت سند مالکیت برای ملک‌های بدون سند اقدام کنند. توجه داشته باشید که مدارک ارسالی به واحد ثبتی می بایست کپی برابر با اصل باشد. نکته مهم دیگر این است که نقشه یو تی ام، گواهی تعیین مختصات و فایل نقشه می بایست ممهور به مهر کارشناس رسمی دادگستری در رشته امور ثبتی باشد.

مدارک لازم برای ثبت نام سامانه املاک

مراحل و مدارک مورد نیاز شامل موارد زیر است: 

– ارائه مدارک مالکیتی

– تهیه نقشه یو ‌تی ‌ام از وضعیت فعلی ملک

– تهیه فرم گواهی تعیین مختصات

– تهیه فایل نقشه یو تی ام

– اسکن مدارک مرتبط با ملک و مشخصات متقاضی

– تکمیل فرم درخواست پذیرش

– ثبت درخواست پذیرش در سامانه

– ضمیمه کردن مدارک اسکن‌شده و ارسال به واحد ثبتی مربوطه

– دریافت شناسه رهگیری پستی

– دریافت شماره پرونده

در این بخش با مراحل و مدارک مورد نیاز برای اخذ سند برای ملک بدون سند از طریق سامانه الکترونیکی آشنا شدید. در ادامه، هر یک از مراحل فوق را با جزئیات بیشتری بررسی خواهیم کرد. مدارک اسکن شده در بارگذاری در سامانه ثبت ملک می بایست با حجم کمتر از 150 کیلو بایت باشد. کپی کارت ملی و شناسنامه در یک برگه اسکن شود. قولنامه و گواهی مختصات نیز اسکن شده و در سامانه آپلود شود.

مطالعه بیشتر:  نقشه برداری در تهران

درخواست ثبت نام سامانه املاک فاقد سند

با توجه به اهمیت بالای اموال غیرمنقول و افزایش پیوسته قیمت املاک، تمایل مردم به ثبت این اموال روز به روز بیشتر می‌شود. ثبت املاک به صاحبان زمین این امکان را می‌دهد تا مالکیت خود را تأیید کرده و محدوده آن را مشخص کنند، همچنین مالیات دولتی مرتبط با املاک تعیین شود.

درخواست ثبت نام سامانه املاک فاقد سند

ثبت املاک و درخواست ثبت در سامانه املاک بدون سند می‌تواند از بروز اختلافات و درگیری‌ها میان مردم جلوگیری کند. با این حال، مواردی وجود دارد که افراد با عدم ثبت املاک خود و خرید و فروش غیررسمی، مشکلات را تشدید می‌کنند. همچنین، افراد سودجو با انجام معاملات متعارض، حقوق مردم را نقض می‌کنند.

مطالعه بیشتر:  سامانه درخواست صدور سند مالکیت

هدف ثبت نام سامانه املاک فاقد سند

قانونگذار به منظور حل مشکلات مربوط به اراضی قولنامه‌ای و ایجاد نظم در این حوزه، اقدام به تصویب قانون تعیین تکلیف ثبتی اراضی و ساختمان‌های فاقد سند رسمی کرده است. این قانون به متقاضیان دریافت سند رسمی امکان می‌دهد با استفاده از مفاد آن، سند مالکیت خود را دریافت کنند. شرایط پیش‌بینی‌شده در این قانون برای صدور سند مالکیت شامل حالاتی مانند فوت مالک رسمی یا یکی از ورثه، عدم دسترسی به مالکین مشاعی، ناپدید شدن و یا عدم دسترسی به مالک رسمی و حتی فقدان دسترسی به یکی از ورثه است. علاوه بر این، برخی اراضی نیز تحت عنوان مستثنیات درج شده‌اند که متقاضیان نمی‌توانند درخواست ثبت این گونه اراضی را ارائه دهند. بررسی این قانون، موضوعاتی همچون ماهیت حقوقی قولنامه و اینکه آیا بیع اموال غیرمنقول رضایی است یا تشریفاتی، را برجسته می‌کند.

هدف ثبت نام سامانه املاک فاقد سند

در این راستا، سوالات اصلی مطرح می‌شود؛ شرایط صدور سند چیست و فرآیند رسیدگی به آن چگونه است؟ همچنین چه اراضی تحت پوشش این قانون قرار دارند؟ از آنجا که این قانون اراضی قولنامه‌ای را نیز شامل می‌شود، لازم است ماهیت قولنامه و جایگاه سند عادی در معاملات بررسی شود. نکته مهم این است که آیا سند عادی بیع که بین افراد تنظیم می‌شود و طرفین در لحظه انعقاد آن قصد واقعی خریدوفروش دارند، برای انتقال مالکیت کافی است یا باید بیع به ثبت رسمی برسد تا عقد بیع صحیح قلمداد شود. برای پاسخ به این پرسش‌ها نیاز به مطالعه قوانین مختلفی است که طی سال‌ها تصویب شده‌اند. از جمله قوانین تأثیرگذار می‌توان به قانون مدنی، قانون ثبت و مواد ۱۴۷ و ۱۴۸ اصلاحی قانون ثبت اشاره دارد.

مطالعه بیشتر:  نقشه یو تی ام درخواست سند

شرایط ثبت نام سامانه املاک فاقد سند ماده147

به دلایل مختلف، بسیاری از مالکان در طول سال‌ها نتوانسته‌اند سند رسمی برای املاک و اراضی خود بگیرند. بنابراین، طبق قانون تعیین تکلیف اراضی و ساختمان‌های فاقد سند رسمی یا ماده ۱۴۷ قانون ثبت، تمامی اراضی و املاکی که از اول فروردین ۱۳۷۰ تاکنون موفق به دریافت سند نشده‌اند، می‌توانند طبق این قانون وضعیت ثبتی خود را مشخص کرده و سند دریافت کنند. سوالی که همواره متقاضیان مطرح می‌کنند این است که کدام املاک مشمول ثبت در این سامانه می‌شوند و کدام املاک قادر به دریافت سند از طریق آن نیستند؟ در ادامه با دقت به این سوالات پاسخ خواهیم داد تا مشخص شود که از طریق این سامانه چه املاکی می‌توانند سند دریافت کنند.

مطالعه بیشتر:  تعیین تکلیف املاک فاقد سند

املاک مشمول ثبت نام سامانه املاک فاقد سند

مالکانی که قصد دارند براساس قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و املاک فاقد سند، برای دریافت سند برای ملک بدون سند خود اقدام کنند، باید حداقل یکی از شرایط زیر را داشته باشند:

  1. املاکی که سوابق ثبتی دارند و مالکیت متقاضی به صورت مشاعی است، با مشخص بودن سهم مالک، اما به دلیل عواملی نظیر عدم دسترسی به سایر مالکین، فوت سایر مالکین یا عدم دسترسی به وراث آنها، تاکنون موفق به دریافت سند نشده‌اند.
  2. کلیه املاک و اراضی کشاورزی و باغاتی که سوابق ثبتی به نام متقاضی دارند، اما وی بخشی یا تمام آن را خریداری کرده و به دلیل فوت مالک یا عدم دسترسی به مالکان و وراث آنان نتوانسته سند بگیرد.
  3. در صورتیکه عرصه ملک وقفی باشد و خریدار تنها به منظور ساخت بنا آن را اجاره کرده باشد و تاکنون سند مالکیت دریافت نکرده است، تحت این طرح قرار می‌گیرد.

در این بخش توضیحات لازم درباره املاکی که می‌توانند از این سامانه برای اخذ سند برای ملک بدون سند استفاده کنند، ارائه شد. در ادامه به املاکی که از طریق این سامانه مشمول دریافت سند نخواهند بود، می‌پردازیم.

مطالعه بیشتر:  گواهی تعیین مختصات ملک

املاکی غیر مشمول سامانه املاک فاقد سند

بسیاری از افراد تصور می‌کنند که می‌توان برای تمام املاک و اراضی موجود، از طریق سامانه، سند تک‌برگ دریافت کرد. اما این باور نادرست است و برخی از املاک امکان دریافت سند را ندارند که شامل موارد زیر می‌شود:

– املاکی که پیشینه ثبتی ندارند

– املاکی که صاحب اصلی آن در قید حیات نیست، اما وراث در دسترس هستند

– موسسات دولتی و املاک دولتی

– اراضی ملی و زمین‌های بایر

– مالک ملکی که در قید حیات بوده و در دسترس است

– املاکی که فاقد بنا هستند، چه محصور و چه غیرمحصور

مستندات ثبت نام سامانه املاک فاقد سند

متقاضیانی که شرایط لازم برای دریافت سند از طریق سامانه ثبت الکترونیکی را دارند، می‌توانند با آماده‌سازی مدارک و طی کردن مراحل زیر، برای سند ملکی بدون سند اقدام کنند:

مستندات ثبت نام سامانه املاک فاقد سند

  1. ارائه مدارک مالکیتی
  2. تهیه نقشه یو تی ام از وضعیت فعلی ملک
  3. اسکن مدارک ملک و متقاضی
  4. تکمیل فرم درخواست پذیرش
  5. ثبت فرم درخواست پذیرش در سامانه
  6. ضمیمه مدارک اسکن‌شده و ارسال به واحد ثبت مربوطه
  7. دریافت شناسه رهگیری پستی
  8. تحویل سند درب منزل

شما با مراحل و مدارک مورد نیاز برای دریافت سند از طریق سامانه الکترونیکی آشنا شدید. در ادامه، هر یک از مراحل را با جزئیات بیشتری توضیح خواهیم داد.

ارائه مدارک ثبت نام سامانه املاک فاقد سند

اولین گام برای دریافت سند، تهیه و گردآوری مدارک اثبات مالکیت توسط متقاضی است. مدارک لازم شامل مبایعه‌نامه و سند اولیه به همراه کپی‌های آنها ضروری است تا متقاضی بتواند اثبات کند که ملک را از مالک اولیه خریداری کرده است. اگر ملک به صورت مشاع باشد و مالک دارای سند مشاعی باشد، باید سند به نام متقاضی ثبت شود. در شرایطی که متقاضی ملک را معامله کرده ولی مالکیت در سند به نام وی تغییر نکرده باشد، او می‌تواند با داشتن وکالت‌نامه رسمی از مالک اولیه برای دریافت سند ملک بدون سند اقدام کند.

نقشه یو تی ام ثبت نام سامانه املاک فاقد سند

یکی از مراحل ضروری برای دریافت سند، تهیه نقشه یو تی ام به همراه فایل‌های مربوطه است. متقاضی باید با مراجعه به کارشناس نقشه‌برداری، و پس از بررسی مدارک مالکیتی، هماهنگی‌های لازم برای حضور در محل ملک را انجام دهد. کارشناس نقشه‌برداری سپس امور مربوطه را اجرا کرده و در نهایت نقشه یو تی ام را با سی دی فایل‌های مربوطه و تاییدیه مختصات ملک که به مهر و امضای وی ممهور شده است به متقاضی تحویل می‌دهد.

اسکن مدارک ملک و متقاضی

در مرحله سوم، متقاضی باید مدارکی را که قبلاً ذکر شده‌اند، جمع‌آوری کرده و به فرمت‌های png یا jpg اسکن کند. مدارک هویتی مانند اصل شناسنامه و کارت ملی نیز باید به همراه سایر مدارک اسکن شوند. توجه داشته باشید که حجم فایل‌های اسکن‌شده نباید بیشتر از ۱۵۰ کیلوبایت باشد تا در هنگام بارگذاری در سامانه دچار مشکل نشوید. اسناد مورد نیاز شامل موارد زیر است:

نقشه یو تی ام ملک که توسط کارشناس رسمی تهیه شده

فرم گواهی تعیین مختصات ملک که به فرمت اکسل پر شده است

فایل نقشه یا پارسل مپ ملک با مهر و امضا کارشناس رسمی

– رسید پرداخت مبلغ 185 هزار تومان به حساب شماره ۲۱۷۱۳۲۸۰۱۷۰۰۹ در بانک ملی به نام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور

در صورتی که ملک مشاعی است، ارائه سند مشاع و کپی صفحات حدود و نقل و انتقالات ضروری است. همچنین در صورت خرید ملک، ارائه مبایعه‌نامه و سند اولیه به همراه کپی آن‌ها الزامی است.

مطالعه بیشتر:  فایل نقشه پارسل مپ

تکمیل فرم درخواست پذیرش

متقاضی با مراجعه به کافی‌نت یا دفاتر اسناد رسمی، فرم درخواست پذیرش را تکمیل نموده و با ثبت آن در سامانه‌ای به آدرس https://sabtemelk.ssaa.ir، شماره ورود و رمز عبور دریافت خواهد کرد. پس از ثبت‌نام اولیه متقاضی در سامانه، باید با استفاده از شماره ورود، درخواست پذیرش را تکمیل کند و مدارک اسکن‌شده را در سامانه بارگذاری نماید. پس از بارگذاری مدارک، این مدارک باید ضمیمه شوند و به واحد ثبتی مربوطه ارسال شوند. سپس آدرس واحد ثبتی برای ارسال مدارک مشخص می‌گردد.

مطالعه بیشتر:  دریافت سند شش دانگ

دریافت شناسه رهگیری پستی

تمامی مدارک اسکن‌شده به همراه پرینت درخواست پذیرش سند باید در یک پاکت پستی گذاشته شده و از طریق اداره پست به آدرس واحد ثبتی ارسال شوند. پس از تحویل مدارک، اداره پست یک کد رهگیری ۲۰ رقمی به متقاضی ارائه می‌دهد. متقاضی باید این کد رهگیری را در سامانه ثبت کند تا شماره پرونده به او اختصاص داده شود.

مطالعه بیشتر:  دریافت سند تعیین تکلیف

پرسش و پاسخ ثبت نام در سامانه املاک فاقد سند ⚖

جهت ثبت نام در سامانه ثبت ملک طبق قانون تعیین تکلیف اراضی و ساختمان های فاقد سند مطابق مراحل تشریح شده در این صفحه پیش بروید. در این قسمت بخشی از سوالات پر تکرار در زمینه ثبت نام در سامانه الکترونیکی ثبت املاک فاقد سند را پاسخ داده ایم.

پرسش و پاسخ ثبت نام در سامانه ثبت ملک تعیین تکلیف یا ماده 147

چه مدارکی برای ثبت نام در سامانه املاک فاقد سند لازم است؟

برای ثبت نام در سامانه املاک فاقد سند، متقاضیان باید مدارکی شامل شناسنامه، کارت ملی، و مستندات مربوط به نقشه برداری ملک از جمله نقشه یو تی ام، گواهی تعیین مختصات، فایل نقشه را ارائه دهند. این مستندات ممکن است شامل نقشه ملک، صورت‌جلسات رسمی و هر گونه مدرکی که نشان‌دهنده مالکیت یا تصرف آن ملک باشد، باشد. همچنین، در برخی موارد ممکن است نیاز به تأییدیه‌های محلی یا گواهی‌های مربوط به شهرداری نیز باشد.

مراحل ثبت نام در سامانه املاک فاقد سند چگونه است؟

مراحل ثبت نام در سامانه املاک فاقد سند شامل مراجعه به وب ‌سایت رسمی ثبت ملک، پر کردن فرم ثبت نام و بارگذاری مدارک مورد نیاز است. پس از تکمیل اطلاعات، درخواست شما بررسی می‌شود و در صورت تأیید، پیام تأیید ثبت نام به شما ارسال خواهد شد یا توسط شماره پرونده در سامانه ثبت ملک قابل دسترسی خواهد بود. همچنین، ممکن است نیاز به مراجعه حضوری به اداره ثبت مربوطه باشد تا مراحل نهایی ثبت انجام شود.

آیا ثبت نام در سامانه املاک فاقد سند هزینه‌ای دارد؟

بله، ثبت نام در سامانه املاک فاقد سند معمولاً هزینه‌هایی را به همراه دارد. این هزینه‌ها ممکن است شامل هزینه ‌های هیات تعیین تکلیف، بررسی مدارک و سایر خدمات مرتبط باشد. میزان دقیق هزینه‌ها بسته به نوع ملک و شهرستان محل وقوع آن متفاوت است. بنابراین، پیشنهاد می‌شود قبل از ثبت نام، از جزئیات هزینه ‌ها اطلاعات لازم را کسب نمایید.

آیا امکان پیگیری وضعیت ثبت نام در سامانه وجود دارد؟

بله، در سامانه املاک فاقد سند که به ثبت ملک معروف است، امکان پیگیری وضعیت ثبت نام وجود دارد. متقاضیان می‌توانند با وارد کردن شماره پرونده و کد ملی در بخش پیگیری پرونده، وضعیت درخواست ثبت نام خود را مشاهده کنند. همچنین، در صورت وجود هرگونه نقص یا نیاز به اطلاعات بیشتر، سیستم به شما اطلاع خواهد داد تا اقدامات لازم را انجام دهید.

چه مدت زمانی برای تأیید ثبت نام در سامانه لازم است؟

مدت زمان تأیید ثبت نام در سامانه املاک فاقد سند معمولاً بین 15 تا 20 روز تا چند هفته متغیر است. این مدت زمان به عوامل مختلفی همچون حجم درخواست‌ها، دقت مدارک ارائه شده و همچنین شرایط خاص هر پرونده بستگی دارد. با مراجعه به سامانه ثبت می توانید روند پرونده را به صورت اتوماسیون مطالعه کنید.

5/5 - (21 امتیاز)
فهرست