تهیه نقشه یو تی ام

زمان مطالعه: 12 دقیقه

تهیه نقشه یو تی ام 🗺⚖: برای تهیه نقشه یو تی ام زمین، ابتدا لازم است موقعیت ملک مورد بررسی قرار گیرد تا اضلاع برای نقشه‌ برداری با دوربین توتال استیشن به خوبی دیده شوند. پس از تعیین حدود اربعه، توتال استیشن را مستقر کرده و اقدام به برداشت اطراف ملک می‌کنند. برخی مهندسان تنها از یک ابزار مانند توتال استیشن یا گیرنده مولتی فرکانس شمیم برای تهیه نقشه یو تی ام استفاده می‌کنند که نادرست است. برای تهیه نقشه UTM، شهروندان باید به یک کارشناس رسمی دادگستری در حوزه امور ثبتی مراجعه کنند.

تهیه نقشه یو تی ام حد نگار

تهیه نقشه یو تی ام 🗺⚖

تهیه نقشه یو تی ام تخصص کارشناسان رسمی دادگستری است، زیرا اجرای این کار نیازمند دانش نقشه‌برداری و ارائه نقشه‌ای با مهر رسمی کارشناسی دادگستری است. ابتدا حدود ملک با استفاده از دوربین توتال استیشن برداشت می‌شود. سپس، دو نقطه مشترک با استفاده از گیرنده مولتی فرکانس (جی‌پی‌اس شمیم) برداشت و این داده‌ها توسط نرم‌افزارهای نقشه‌برداری به نقشه یو تی ام تبدیل می‌شوند.

در صورت هرگونه خطا در فرآیند نقشه‌برداری، مالک ممکن است با خسارات جدی و جبران‌ناپذیر مواجه شود. با توجه به افزایش ارزش زمین و املاک، هر گونه اشتباه در محاسبه مساحت می‌تواند برای خریدار یا فروشنده زیان‌آور باشد. بنابراین، تهیه نقشه یو تی ام اهمیت بالایی دارد و باید توسط مهندسان نقشه‌برداری متخصص انجام شود.

استفاده همزمان از دوربین توتال و جی‌پی‌اس به این دلیل است که ممکن است ارتباط کامل ماهواره‌ای برای مساحی ملک کافی نباشد و گوشه‌های ملک با خطا برداشت شوند که این امر بر محاسبه مساحت تاثیر خواهد گذاشت. دو نقطه مشترک برداشت‌شده توسط گیرنده شمیم در مکانی با دید کافی به آسمان قرائت می‌شود و همان نقاط در شبکه محلی ملک نیز بررسی می‌شود. در نهایت، نقشه محلی توسط نرم‌افزار به نقشه یو تی ام تبدیل می‌شود.

مرجع رسمی تهیه نقشه یو تی ام

برای تهیه نقشه یو تی ام یا نقشه UTM نیازی به مراجعه به نهاد خاصی نیست. مراجع رسمی تهیه نقشه UTM معتبر، کارشناسان رسمی دادگستری در زمینه نقشه‌برداری و امور ثبتی هستند. اگر به سازمان‌هایی مانند شهرداری، اداره ثبت، اداره منابع طبیعی، جهاد کشاورزی، یا اداره آب منطقه‌ای مراجعه کنید، احتمالاً با نقشه UTM آشنا شده‌اید.

این نقشه‌ها به‌عنوان ترازوی هندسی و حقوقی املاک شما محسوب می‌شوند و باید توسط مراجع رسمی تهیه و ترسیم شوند. نقشه یو تی ام کارشناسان رسمی دادگستری قابلیت ارائه و استناد در ادارات مربوط به امور ملکی را دارد. اهمیت دقت در تهیه این نقشه‌ها از طریق ابزارهای دقیق نقشه‌برداری مانند دوربین‌های نقشه‌برداری و جی‌پی‌اس مولتی فرکانسه شمیم اهمیت بسیاری دارد.

نقشه یو تی ام در واقع ترسیم وضع موجود ملک شما در سیستم مختصات UTM است. ترسیم دقیق نقشه مساحی ملک و ارائه آن به مالک باید بر مبنای استانداردهای ثبتی و حقوقی باشد. از جمله دلایل حساسیت در تهیه این نقشه‌ها و ارائه آن‌ها به ادارات ثبتی، کوشش برای تبدیل سندهای دفترچه‌ای قدیمی به اسناد تک برگ است. در صورت بروز خطا در نقشه‌برداری، ممکن است مساحت ملک شما با مشکلات ثبتی در سامانه شمیم و کاداستر ثبت شود. نقشه UTM کارشناسان رسمی دادگستری نه تنها شامل ترسیم چند خط و برداشت عوارض با تجهیزات است، بلکه دارای بار حقوقی نیز می‌باشد.

نقشه UTM یو تی ام چیست؟

نقشه یو تی ام یا UTM نقشه‌ای است که وضعیت یک قطعه زمین یا ساختمان را با استفاده از سیستم مختصات جهانی مرکاتور معکوس (UTM) نمایش می‌دهد. به طور کلی، هر کشوری بر اساس نیازهای خود از سیستم‌های مختلف مختصات برای تهیه نقشه استفاده می‌کند. در ایران، سیستم مختصات یو تی ام به طور گسترده برای نقشه‌های تهیه‌شده مورد استفاده قرار می‌گیرد. نقشه‌های ثبت املاک، که به عنوان نقشه یو تی ام شناخته می‌شوند، در حقیقت حدود اربعه یک ملک را با استفاده از این سیستم مختصات دقیق نمایش می‌دهند.

این نقشه‌ها در تمامی فعالیت‌های مهندسی مرتبط با نقشه‌برداری کاربرد دارند و می‌توان آنها را به عنوان نقشه‌های مکان‌یابی نیز در نظر گرفت. تهیه نقشه یو تی ام نیازمند رعایت اصول هندسی و حقوقی خاصی است تا دقت لازم در آن حفظ شود. دقت هندسی این نقشه‌ها مستقیماً به عملیات نقشه‌برداری وابسته است.

تهیه نقشه یو تی ام رسمی و معتبر

کارشناس رسمی تهیه‌کننده نقشه یو تی ام، به دلیل داشتن مجوز از قوه قضائیه و مراجع رسمی ثبتی، موظف است نقشه‌هایی با دقت میلی‌متری تهیه کند. پس از طراحی نقشه یو تی ام با وضعیت موجود و دقت لازم، قدم بعدی قرار دادن این نقشه در سیستم مختصات یو تی ام است. چنین نقشه‌ای باید از نظر مساحی (برداشت وضعیت موجود) به‌صورت محلی و در سیستم مختصات جهانی دقتی در حد سانتی‌متری داشته باشد.

در گام اول، ثبت طول‌ها و زوایای ملک با دقت میلی‌متری به کمک دستگاه توتال استیشن و سپس ترسیم آن در کامپیوتر با استفاده از نرم‌افزارهای کارتوگرافی صورت می‌گیرد. باید توجه داشت که برداشت این داده‌ها ۱۰۰ درصد با وضعیت واقعی ملک بر روی زمین مطابقت دارد. حساسیت بالا در تهیه نقشه یو تی ام با دقت زیاد به دلیل افزایش قیمت املاک است. هرگونه خطا، حتی در حد سانتی‌متر در طول‌ها و چند درجه در زوایا، ممکن است در ملکی با مساحت ۵۰۰ مترمربع، اشتباهی تا ۲۰ متر ایجاد کند؛ حال با وجود قیمت‌های گزاف زمین در برخی مناطق، این موضوع می‌تواند ضرر مالی قابل توجهی را به بار آورد.

روش نقشه برداری جهت تهیه یو تی ام

در واقع، یک مهندس نقشه‌برداری یا کارشناس رسمی باید نقشه یو تی ام ملک را به صورت ازبیلت (چون ساخت) تهیه کند و نقشه یو تی ام تهیه شده می بایست دقت بسیار بالایی داشته باشد. این دقت به این دلیل حساسیت پیدا می‌کند که نقشه‌ های کاداستر جدید همگی در سامانه شمیم ثبت می‌شوند و اسناد تک‌ برگ جدید نیز بر اساس سیستم کاداستر سازمان ثبت صادر می‌شوند. اگر خطایی در جای‌گذاری نقشه روی سیستم مختصات یو تی ام وجود داشته باشد، ممکن است ملک با املاک مجاور دچار تداخل پلاک ثبتی شوند.

در مواقعی که چنین تداخلی رخ می‌دهد، باید نقشه یو تی ام کادر یا بلوکی تهیه کرد که فرآیندی زمانبر و پرهزینه است. با توجه به این موارد، تنها راه دریافت نقشه یو تی ام استاندارد منطبق بر سامانه شمیم (شبکه مدیریت یکپارچه املاک) استفاده از تخصص کارشناس رسمی دادگستری در رشته امور ثبتی است که صلاحیت نقشه برداری املاک و اراضی را دارد.

نقشه یو تی ام یعنی چه؟ 🗺⚖

نقشه در اصل نمایانگر برداشت و مساحی اضلاع زمین یا یک ساختمان به صورت دو بعدی است که از طریق دستگاه‌های توتال استیشن و گیرنده مولتی فرکانس متصل به سامانه شمیم تولید می‌شود. پس از جمع‌آوری اطلاعات عوارض و اضلاع زمین در سیستم مختصات UTM، داده‌های به دست آمده با استفاده از کامپیوتر و نرم‌افزارهای تخصصی به صورت کارتوگرافی پردازش شده و به نقشه UTM تبدیل می‌شوند. سیستم UTM یکی از روش‌های استاندارد برای تبدیل سطح کروی زمین به سطح مستوی است. زمین سه‌بعدی بوده و تبدیل آن به نقشه جغرافیایی در مقیاس‌های کوچکتر چندان دشوار نیست؛ اما هنگامی که قصد نمایش بخشی از آن به صورت دو بعدی وجود دارد، چالش‌ها پدیدار می‌شوند.

به طور کلی، نقشه یا پلان یا کروکی، نمایشی قائم از عوارض منطقه مورد نظر نسبت به یک سطح مرجع در مقیاس خاصی بر روی کاغذ یا به صورت دیجیتالی در کامیپوتر است. برای تهیه بیس نقشه باید عوارض مورد نظر را با استفاده از مبانی هندسی زمین یا مهندسی ژئوماتیک ثبت کنیم. این اطلاعات با ابزارآلات نقشه‌برداری نظیر دوربین‌های نقشه‌برداری و GPS‌های مولتی فرکانس به دست می‌آیند.

برای خلق نمای گرافیکی و دیجیتالی از سطح زمین که منجر به تولید نقشه می‌شود، باید اصول مهندسی نقشه‌برداری رعایت شوند. نقشه‌های تهیه شده در مقیاس‌های مختلف ترسیم می‌شوند تا فاصله نقاط روی زمین را نسبت به نقشه نشان دهند. کارتوگرافی، یا علم و هنر ترسیم نقشه، شامل فنون ثبت داده‌های توسط تجهیزات زمینی و انتقال آنها به شکل گرافیکی بر روی کاغذ یا کامپیوتر است.

ترسیم و تهیه نقشه یو تی ام

کارتوگرافی به تهیه تصویر گرافیکی از بخشی از سطح زمین اطلاق می‌شود که از دید بالا نمایان است و عوارض آن با مقیاس مشخصی برداشت می‌شود، که این فرآیند در نهایت به تهیه نقشه می‌انجامد. مقیاس در کارتوگرافی، بخشی از سطح زمین را نمایش می‌دهد که در نقشه به صورت کوچک‌تری نشان داده می‌شود. در اصل، مقیاس ارتباط اندازه واقعی با اندازه ترسیمی را نشان می‌دهد.

تهیه و ثبت ویژگی‌های هندسی نقشه برای ترسیم، وظیفه مهندس نقشه‌بردار است که از دانش ژئوماتیک یا مهندسی نقشه‌برداری بهره می‌برد. مهندسی نقشه‌برداری علمی است که به اندازه‌گیری دقیق و تعیین موقعیت نسبی عوارض روی سطح زمین می‌پردازد. هدف از نقشه‌برداری برای تهیه نقشه یو تی ام، تعیین مختصات نقاط در سه بعد است. مختصات یو تی ام نقاط برداشت شده که در تجهیزات نقشه ‌برداری از جمله دوربین توتال استیشن و گیرنده مولتی فرکانس شمیم ثبت می‌شود، به صورت مختصات دکارتی  XYZیا مختصات طول و عرض جغرافیایی باشد.

نقشه‌ برداري جهت تهیه نقشه یو تی ام

برای نقشه برداری و تهیه نقشه یو تی ام برداشت و مساحی ملک بسیار حائز اهمیت است. برداشت یا مساحی عوارض روی زمین و کارتوگرافی جهت محاسبه و ترسیم نقشه از دو مرحله تشکیل شده است. در مرحله اندازه‌گیری، از دستگاه‌ها و روش‌های نوین برای جمع‌آوری داده‌های ضروری استفاده می‌شود. نتایج این کار به صورت‌های آنالوگ مانند نقشه‌ها و مقاطع طولی و عرضی یا به صورت دیجیتال مانند جدول‌ها و مدل‌های رقمی زمین ارائه می‌شود.

برای تهیه نقشه از مناطقی با مساحت کم، تأثیر کرویت زمین بسیار ناچیز است، بنابراین می‌توان زمین را مسطح در نظر گرفت. وقتی زمین را به این شکل فرض کنیم، روش نقشه‌برداری به عنوان روش مسطح شناخته می‌شود و نیازی به اعمال ضریب مقیاس نیست.

متد نقشه برداری جهت تهیه نقشه یو تی ام

برای تهیه نقشه یو تی ام، اولین قدم این است که با استفاده از تجهیزات نقشه‌برداری، حدود و رقوم منطقه مورد نظر را برداشت کنیم. اگر صرفا بخواهیم فقط از جی پی اس شمیم یا به بیان دقیق‌تر، از گیرنده‌ های مولتی‌فرکانس استفاده کنیم، مختصات نقاط به صورت مستقیم در سیستم مختصات یو تی ام ذخیره می‌شوند. نقشه یو تی ام در واقع نشان‌دهنده وضعیت فعلی ملک در سیستم مختصات جهانی یو تی ام است.

اگر از دوربین نقشه‌برداری هم کمک بگیریم، به دو روش می‌توانیم عمل کنیم. یکی این است که با استفاده از جی پی اس، دو نقطه یو تی ام روی زمین مشخص کنیم و سپس دوربین را نسبت به این دو نقطه تنظیم کنیم تا برداشت ملک را در شبکه یو تی ام انجام دهیم. روش دیگر این است که ابتدا برداشت‌های محلی انجام شود و در انتها با استفاده از دوربین، دو نقطه مشترک جی پی اس را خوانده و نقشه محلی را به یو تی ام تبدیل کنیم.

در این فرآیند، باید به این نکته توجه کرد که یک بعد، یعنی بعد ارتفاع، حذف می‌شود و برای نمایش ارتفاع بر روی نقشه، راه‌حلی پیدا کنیم. همچنین، تبدیل یک سطح منحنی به یک سطح مسطح می‌تواند باعث تغییرات در ابعاد و شکل‌ها شود. به همین دلیل، با استفاده از سیستم‌های تصویری، خطاهای ناشی از تصاویر را اصلاح می‌کنند. این روش‌ها به ما کمک می‌کنند تا نقشه‌ای دقیق و قابل‌اعتماد داشته باشیم که نشان‌دهنده وضعیت واقعی ملک باشد.

چرا نقشه را در مختصات یو تی ام قرار می دهیم؟

تهیه نقشه در مختصات یو تی ام یکی از مراحل اساسی در فرایند نقشه‌برداری است. سیستم تصویر نقشه، به ما کمک می‌کند تا خطوط نصف‌النهار و مدارها را به‌صورت منظم بر روی یک سطح دو بعدی از سطح کروی زمین پیاده‌سازی کنیم. این یک فرایند ریاضی است که به ما امکان می‌دهد اطلاعات سه بعدی زمین را به شکلی مسطح و قابل فهم تبدیل کنیم.

گاهی اوقات، به دلیل ناآشنایی با این مراحل، مالکین املاک به اشتباه نام “نقشه‌برداری یو تی ام” را به کار می‌برند یا مهندسان نقشه‌بردار را به عنوان “نقشه‌کش یو تی ام” می‌شناسند. در حقیقت، آنچه که به عنوان نقشه یو تی ام تهیه می‌شود، در اصل به فرایند مساحی ملک مربوط می‌شود. این نوع نقشه در انواع مختلفی به‌منظور ارائه به نهادهای مختلفی چون شهرداری، اداره ثبت، منابع طبیعی، جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی و آب منطقه‌ای تولید می‌شود. در نهایت، درک درست از این فرایند و نام‌گذاری‌های دقیق به ما کمک می‌کند تا به‌طور مؤثری در امور مربوط به زمین و ملک خود عمل کنیم و از خدمات مختلف بهره‌مند شویم.

فرمت تهیه نقشه یو تی ام

فرمت تهیه نقشه یو تی ام به معنای قالبی است که برای ایجاد نقشه‌های یو تی ام استفاده می‌شود و شامل نکات مهمی چون مقیاس و اصول کارتوگرافی است. به عنوان مثال، در تهیه نقشه‌هایی با مقیاس یک دوهزارم، باید دقت‌هایی مانند درج پلاک ثبتی و جانمایی دقیق روی نقشه در نظر گرفته شود و سپس این اطلاعات به مقیاس‌های مورد نظر کارفرما تبدیل شوند.

در نقشه یو تی ام، دو عامل مهم وجود دارد: یکی دقت مساحی که با استفاده از دوربین‌های نقشه‌برداری به دست می‌آید و دیگری دقت مکان‌یابی که از طریق گیرنده‌های مولتی فرکانس جی‌پی‌اس به دست می‌آید. این دقت‌ها تأثیر بسزایی در کیفیت نهایی نقشه دارند.

همچنین، روش‌های مورد استفاده در تهیه نقشه یو تی ام هم بسیار حائز اهمیت است. مثلاً اگر به اینترنت دسترسی نداشته باشیم، باید بدانیم که چگونه از جی‌پی‌اس مولتی فرکانس برای برداشت موقعیت مکانی ملک استفاده کنیم. در این شرایط، می‌توان از روش‌های دیگر مانند نقشه‌برداری با استفاده از نقاط مرجع یا تکنیک‌های دیگر بهره برد تا اطلاعات دقیقی از محل مورد نظر به دست آید.

یو تی ام UTM چیست؟

یو تی ام یا UTM یک سیستم مختصاتی است که برای تعیین موقعیت زمین‌ها و املاک در نقشه‌های محلی استفاده می‌شود. به عبارت دیگر، این سیستم به ما کمک می‌کند تا موقعیت دقیق یک ملک را با استفاده از مختصات X و Y مشخص کنیم. در مقابل، برخی نقشه‌ها از سیستم مختصات جغرافیایی استفاده می‌کنند که در آن‌ها مختصات به شکل طول و عرض جغرافیایی نمایش داده می‌شود.

به طور کلی، وقتی صحبت از نقشه یو تی ام می‌شود، منظور ما یک نقشه است که حدود و مشخصات یک ملک را در یک سیستم مختصاتی جهانی نشان می‌دهد. به عنوان مثال، مرکز آنتن برج میلاد یک مختصات یو تی ام خاص دارد که در زون 39 قرار می‌گیرد. این مختصات به گونه‌ای منحصر به فرد هستند که هیچ نقطه دیگری در این زون نمی‌تواند مختصات مشابهی داشته باشد.

شاید شما هم شنیده باشید که بعضی افراد به اشتباه می‌گویند که زمین یا ساختمان را “یو تی ام زدند”، در حالی که در واقع این عبارت صحیح نیست. درست‌تر این است که بگوییم نقشه یو تی ام تهیه شده که به ما امکان می‌دهد موقعیت دقیق ملک را به راحتی و با دقت بالا پیدا کنیم. این سیستم مختصات به ویژه در پروژه‌های مختلف و ارگان‌های دولتی بسیار کاربردی است و به ما کمک می‌کند تا اطلاعات دقیق‌تری از موقعیت زمین‌ها داشته باشیم.

روند تهیه نقشه یو تی ام UTM ⚖🗺

تهیه نقشه یو تی ام فرآیندی است که به دلایل مختلفی از سوی مالکین و ارگان‌های مختلف نیازمند آن هستند. هر ارگان ممکن است استانداردهای خاصی برای این نقشه‌ها داشته باشد. بنابراین، پیشنهاد می‌شود قبل از این‌که با کارشناس رسمی دادگستری تماس بگیرید، از کارشناس مربوط به ارگان مورد نظر خود درباره استانداردهای مورد نیاز برای نقشه یو تی ام سوال کنید و اطلاعات لازم را در اختیار کارشناس قرار دهید.

برای مثال، در چند مورد، مالکینی که از ما درخواست تهیه نقشه یو تی ام داشتند، در تماس اولیه مشخص نکردند که به چه نوع نقشه‌ای نیاز دارند. پس از تهیه نقشه، اعلام کردند که در واقع به نقشه جانمایی پلاک ثبتی احتیاج دارند. این نکته را فراموش نکنید که نقشه یو تی ام وضع موجود ملک و نقشه جانمایی پلاک ثبتی دو نقشه کاملاً متفاوت هستند. تهیه نقشه جانمایی پلاک ثبتی زمان بیشتری می‌برد و به همین دلیل، بار حقوقی بیشتری نیز دارد. لذا دقت در مشخص کردن نوع نقشه مورد نیاز، می‌تواند به تسریع در روند کار کمک کند.

تفاوت تهیه نقشه یو تی ام با جانمایی

تهیه نقشه‌های UTM و جانمایی پلاک ثبتی دو فرآیند کاملاً متفاوت هستند و از نظر هزینه نیز اختلاف زیادی دارند. نقشه جانمایی پلاک ثبتی به دلیل بار حقوقی که دارد، نیازمند حدود یک هفته کار ثبتی و دفتری است. اما برای تهیه نقشه UTM که مربوط به برداشت وضع موجود است، تنها یک روز برای برداشت میدانی و یک روز برای ترسیم کافی است.

علاوه بر این، برای تهیه نقشه ثبتی به درخواست منابع طبیعی، باید برداشت وضع موجود بر روی عکس‌های هوایی سال‌های گذشته جانمایی شود. نقشه‌های UTM که شهرداری به آنها نیاز دارد، بایستی روی نقشه یک دو هزارم جانمایی شوند و برای سازمان‌های دیگر نیز روش‌های تهیه، تأیید و ممهور کردن نقشه به صورت متفاوتی انجام می‌شود.

باید به این نکته توجه داشته باشیم که تهیه نقشه UTM فقط به معنای برداشت چند نقطه از املاک نیست. این کار نیاز به تخصص و مهارت دارد تا بتوانیم یک نقشه استاندارد و معتبر به مالک ارائه دهیم. در واقع، هر دو نوع نقشه اهمیت خاص خود را دارند و باید با دقت و توجه به جزئیات تهیه شوند.

تهیه نقشه یو تی ام معتبر و رسمی

تهیه یک نقشه یو تی ام معتبر و رسمی کار ساده‌ای نیست. خیلی‌ها فکر می‌کنند که فقط با گرفتن مختصات چهار گوشه ملک و کشیدن چند خط، می‌توانند یک نقشه درست کنند، اما اینطور نیست. نقشه‌ای که شما تهیه می‌کنید باید از نظر دقت و مساحی معیارهای خاصی را رعایت کند. همچنین، نقشه باید دارای کادرهای برندینگ و جانمایی دقیق بر اساس مقیاس یک دوهزارم منطقه باشد. درج استانداردها و لژاندهای ثبتی روی نقشه هم الزامی است. بدیهی است که یک نقشه بدون این جزئیات، بیشتر شبیه به یک طراحی ساده خواهد بود تا یک نقشه معتبر.

نقشه یو تی ام استاندارد از نظر حقوقی و فنی اهمیت زیادی دارد و باید در کنار مدارک مالکیت خود نگهداری شود. متاسفانه، برخی افراد به عنوان کارشناس نقشه‌برداری اقدام به تهیه نقشه‌هایی می‌کنند که هیچ‌گونه استانداردی ندارند. اهمیت این موضوع را جدی بگیرید؛ نقشه‌ای که مهر کارشناس رسمی دادگستری رشته امور ثبتی را نداشته باشد، اعتبار قانونی نخواهد داشت. همچنین، ارائه نقشه با قیمت‌های بسیار پایین و بدون کیفیت، می‌تواند تبعاتی جدی از نظر مساحی و اختلافات ملکی ایجاد کند. این اختلافات ممکن است زمان و سرمایه شما را به شدت تحت‌الشعاع قرار دهد. پس حتما در انتخاب کارشناس دقت کنید و از اعتبار و استانداردهای کار او مطمئن شوید.

نقشه یو تی ام را چگونه بدست بیاوریم

برای به دست آوردن یا تهیه نقشه یو تی ام، نیازی نیست به اداره خاصی مراجعه کنید. شما می‌توانید با یکی از کارشناسان رسمی در حوزه امور ثبتی تماس بگیرید. این کار شامل دو مرحله اصلی است:

مرحله اول، مرحله میدانی است. در این مرحله، کارشناس با استفاده از دستگاه‌های پیشرفته نقشه‌برداری، چهار گوشه ملک و عوارض مهم اطراف آن را به دقت اندازه‌گیری می‌کند.

مرحله دوم، مرحله دفتری است که شامل کارتوگرافی و پلات کردن نقشه نهایی می‌شود و در پایان، نقشه‌ها ممهور خواهند شد.

برای زمین‌هایی که دارای مساحت کمی هستند و مالک به خوبی با مرزها آشناست، یا ملک دیوارکشی شده و محصور است، این مراحل بسیار ساده‌تر می‌شوند. همچنین اگر ملک در بین سایر زمین‌ها قرار گرفته باشد و مرزهای طبیعی مانند نهر یا سنگ چین به وضوح قابل مشاهده باشد، کار آسان‌تر است.

در مورد زمین‌های با شکل نامنظم، بهتر است مختصات یو تی ام آن‌ها در جدول مختصات درج شود تا در زمان ترسیم، به دقت خوبی از محدوده ملک دست یابید. معمولاً نام‌گذاری گوشه‌ها از شمال غربی ملک آغاز می‌شود و با حروف لاتین A، B، C و D ادامه می‌یابد. برای زمین‌هایی که گوشه‌های بیشتری دارند، حروف E، F، G و… به ترتیب به این حروف اضافه می‌شوند و هر کدام بر روی نقشه مشخص می‌شوند. این روش به شما کمک می‌کند تا به راحتی و با دقت، نقشه ملک خود را تهیه کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
فهرست