نقشه شمیم

دسته بندی: نقشه سامد
برچسب ها:

زمان مطالعه: 10 دقیقه
نقشه شمیم

نقشه شمیم 🗺🛰: نقشه ای رقومی با مختصات یو تی ام که حاصل نقشه برداری زمینی توسط گیرنده مولتی فرکانس روور متصل به سامانه شمیم است. نقشه شمیم در امور ثبتی و نقشه برداری املاک و اراضی جهت ثبت در سیستم کاداستر و امور اداری املاک و اراضی تهیه و ترسیم می شود. نقشه یو تی ام حاصل نقشه برداری و برداشت حدود اربعه املاک که در بین شهروندان به نقشه شمیم شهره است توسط کارشناس رسمی نقشه برداری تهیه و ترسیم می شود.

نقشه شمیم 🗺 🛰

نقشه شمیم به نقشه ای گفته می شود که در سیستم مختصات یو تی ام و توسط گیرنده مولتی فرکانس متصل به سامانه شمیم تهیه شده است. توسط نقشه شمیم موقعیت املاک و اراضی به صورت یکپارچه در سامانه شمیم که زیر نظر سازمان ثبت اسناد و املاک است تثبیت می شود. جهت تهیه نقشه توسط گیرنده روور متصل به سامانه شمیم می بایست در سامانه شمیم یک اکانت کاربری ایجاد کنیم. سپس می بایست یک گیرنده روور به صورت نیم ست یا ست کامل یا همان جی پی اس شمیم را تهیه کنیم.

پیشنهاد ما جهت خریداری گیرنده روور از میان برند های متعدد بازار خرید از برند معتبر و ارائه شده توسط نماینده برند معتبر می باشد. توجه داشته باشید به دلیل نیاز سخت افزار و نرم افزاری می بایست از شرکت های گیرنده یا جی پی اس مولتی فرکانس تهیه کنید که دارای اعتبار چندین ساله باشند و پشتیبانی قوی 24 ساعته و برخط به کاربران ارائه کنند.

نقشه یو تی ام در امور ثبتی و نقشه برداری کاداستر بسیار پر کاربرد است. توسط نقشه یو تی ام که حاصل اتصال گیرنده روور مولتی فرکانس به گیرنده های ثابت نصب شده در ادارات ثبت است یک نقشه یکپارچه از اراضی و املاک جهت درج در سیستم کاداستر تهیه می شود. یکپارچه بودن نقشه های یک منطقه که منجر به صدور سند تک برگ کاداستری می شود، اختلافات ملکی را به صورت چشمگیری کاهش می دهد.

تهیه نقشه یو تی ام توسط گیرنده شمیم
تهیه نقشه یو تی ام توسط گیرنده شمیم

نقشه برداری شمیم

شمیم واژه اختصاری شبکه مدیریت یکپارچه ملک می باشد که تحت مدیریت سازمان ثبت اسناد و املاک است و بنا بر هدف آن قرار دادن موقعیت املاک و اراضی در قالب نقشه کاداستر در یک شبکه یکپارچه است. همان طور که می دانید نقشه های ثبتی قدیمی که به صورت لوکال(محلی) تهیه و ترسیم شده است، مبنای صدور اسناد قدیمی است.

جهت تبدیل سند های قدیمی در ابتدا می بایست جانمایی پلاک ثبتی انجام شود جهت تثبیت عرصه و مطابقت سند با وضع موجود ملک در قالب یک نقشه یو تی ام که توسط کارشناس رسمی امور ثبتی تهیه می شود. جهت تهیه نقشه یو تی ام کارشناس رسمی می بایست از روش نقشه برداری زمینی جهت تهیه نقشه یو تی ام استفاده کند. تهیه نقشه یو تی ام مساحی و حدود اربعه وضع موجود می بایست توسط دو دستگاه، دوربین نقشه برداری و گیرنده روور شمیم تهیه و ترسیم شود.

تهیه نقشه یو تی ام با روش ارائه شده توسط گیرنده مولتی فرکانس شمیم جهت تهیه نقشه جانمایی و امور کارتوگرافی را نقشه برداری شمیم می گوییم. جهت انجام امور مربوط به نقشه برداری توسط گیرنده مولتی فرکانس شمیم می بایست فاکتور های مهمی را مد نظر قرار دهیم. از جمله فاکتور های مهم تنظیم گیرنده شمیم از لحاظ پروتکل های اتصال به سامانه شمیم، بررسی آرایش ماهواره ها، بررسی سامانه شمیم و انجام نقشه برداری میدانی توسط دوربین و گیرنده روور به صورت همزمان.

نقشه برداری ثبتی توسط گیرنده روور شمیم
نقشه برداری ثبتی توسط گیرنده روور شمیم

ویژگی های نقشه شمیم

ویژگی نقشه یو تی ام تهیه شده توسط این سامانه به دلیل قرار گیری در شبکه یکپارچه املاک و اراضی ثبت اسناد موقعیت املاک و اراضی یک منطقه را در یک شبکه منظم مختصاتی قرار می دهد. به دلیل اهمیت مساحی در حدود اربعه املاک و اراضی در یک منطقه یا یک پلاک ثبتی، سامانه شمیم موقعیت قطعات را در مساحی و حدود اربعه مطابق با وضع موجود تثبیت می کند. به عنوان مثال در یک قطعه تفکیکی یا یک پلاک فرعی به مساحت 10 هکتار و تعداد 88 قطعه زمین 1035 متری طبق نقشه تفکیکی می بایست تصرفات وضع موجود را با نقشه ثبتی مطابقت دهیم. در این موراد در گام اول باید نقشه جانمایی پلاک فرغی را ترسیم کنیم و در سیستم مختصات یو تی ام جانمایی کنیم. حال می بایست نقشه یو تی ام وضع موجود این قطعات در محل را توسط سامانه شمیم برداشت کنیم و با نقشه تفکیکی مطابقت دهیم. به دلیل برداشت یکپارچه نقشه وضع موجود در سیستم مختصات یو تی ام منطبق بر شمیم یک نقشه دقیق و یکپارچه تهیه می شود.

در زمان های گذشته به دلیل خطا در نقشه برداری و شبکه بندی مختصاتی جهت نقشه برداری املاک و اراضی به دلیل یکپارچه نبودن شاهد خطا در برداشت و پیاده سازی قطعات بودیم. با استفاده از سامانه شمیم به دلیل ثبت اطلاعات به صورت جامع و بدون خطای هندسی به دقت بالایی جهت تهیه نقشه یو تی ام می رسیم. به دلیل گسترش این سامانه در سطح کشور و ثبت اطلاعات در نقشه کاداستر شاهد یکپارچه سازی نقشه برداری ثبتی املاک خواهیم بود.

ویژگی نقشه یو تی ام تهیه شده توسط شمیم
ویژگی نقشه یو تی ام تهیه شده توسط شمیم

کاربرد نقشه شمیم

نقشه یو تی ام منطبق بر سامانه شمیم در امور مختلف مهندسی نقشه برداری و امور اجرایی جهت تهیه نقشه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. نقشه های اجرایی از جمله تهیه نقشه یو تی ام در راهسازی، ساخت پروژه های محوطه سازی و ساختمان سازی، امور ثبتی، نقشه های کاداستر و … مورد استفاده قرار می گیرد. به صورت کامل نقشه شمیم همان نقشه با مختصات یو تی ام است ولی مختصات یو تی ام به صورت یکپارچه و یکنواخت در سطح کشور.

کاربرد عمده نقشه های تهیه شده توسط سامانه شمیم به دلیل مالکیت این سامانه که در اختیار سازمان ثبت اسناد است در امور ثبتی و تهیه نقشه های مختصاتی برای املاک و اراضی است. به دلیل اجرایی شدن سیستم کاداستر در کشور از این سامانه جهت تهیه نقشه های یکپارچه بهره برداری شد. نقش کاداستر در ساماندهی به امور حقوقی و ثبتی املاک با استفاده از کارشناسان رسمی امور ثبتی و نقشه برداری بسیار پر رنگ است. امروزه به دلیل خرید و فروش املاک با سند های های عادی و نیاز به تبدیل این اسناد به سند های تک برگ استفاده از سامانه شمیم الزامی است.

با تثبیت موقعیت املاک و اراضی در سامانه شمیم و صدور اسناد تک برگ، مشکلات مربوط به تداخل در حد و مرز املاک به صورت چشمگیری کاهش یافته است. به دلیل با ارزش بودن املاک و اراضی به عنوان یک کالای سرمایه ای می بایست نقشه این املاک را توسط کارشناسان رسمی امور ثبتی تهیه کنیم. در معاملات املاک ارائه نقشه شمیم حدود اربعه املاک با تاییدیه کارشناس رسمی از اهمیت بالا برخوردار است.

کاربرد نقشه شمیم در امور نقشه برداری
کاربرد نقشه شمیم در امور نقشه برداری

دقت نقشه شمیم

دقت در تهیه نقشه یو تی ام منطبق بر سامانه شمیم به عوامل مختلفی بستگی دارد. به عنوان مثال در صورتی که جهت تهیه نقشه یو تی ام صرفا از گیرنده روور استفاده کنیم دقت بسیار بالایی را نخواهیم داشت، بدین علت پیشنهاد تیم کارشناسی ما استفاده از دوربین توتال استیشن و گیرنده شمیم به صورت هم زمان است. البته توجه داشته باشید دقت در پروژه های مختلف با یکدیگر متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال جهت نقشه برداری در راهسازی و تهیه نقشه توپوگرافی توسط گیرنده شمیم دقت در حد پروژه راهسازی یا پیاده سازی گذر ها را خواهیم داشت.

فاکتور های دیگر نشان دهنده میزان دقت در کنترلر گیرنده های مولتی فرکانس جهت نقشه برداری زمینی قابل رویت خواهد بود. از جمله آرایش ماهواره های دریافت شده، فاصله از ایستگاه شمیم و نوع پروتکل اتصال به سامانه و دیگر فاکتور های مربوط به گیرنده از جمله عوامل تاثیر گذار در دقت مختصاتی است. جهت تهیه نقشه یو تی ام املاک و اراضی در امور ثبتی پیشنهاد می کنیم حتما از دوربین نقشه برداری و گیرنده شمیم به صوت همزمان استفاده کنید.

به دلیل اهمیت بالا در تهیه نقشه یو تی ام املاک با دقت در حدود یک سانتی متر، با گیرنده مولتی فرکانس به این میزان دقت در مساحی املاک نخواهیم رسید. در این موارد بهتر است که مساحی ملک را با دوربین نقشه برداری انجام دهیم و با استفاده از گیرنده روور شمیم موقعیت نقشه را در سیتم مختصات شمیم تثبیت کنیم.

دقت در تهیه نقشه یو تی ام
دقت در تهیه نقشه یو تی ام

نقشه شمیم چگونه تهیه می شود؟

جهت تهیه نقشه یو تی ام یا همان عملیات نقشه برداری زمینی نیاز به گیرنده مولتی فرکانس متصل به سامانه شمیم و دوربین توتال استیشن داریم. نقشه برداری زمینی جهت برداشت رقوم مختصاتی و حدود اربعه املاک مورد استفاده کارشناس رسمی نقشه برداری و امور ثبتی است. درگام اول مالک یا متقاضی تهیه نقشه شمیم می بایست با کارشناس رسمی امور ثبتی تماس حاصل نماید.

کارشناس رسمی قبل از انجام نقشه برداری زمینی می بایست از فرمت نقشه و ارگان درخواست کننده نقشه یو تی ام اطلاع داشته باشد. به عنوان مثال در صورتی که نقشه یو تی ام برای دستور نقشه شهرداری ارائه شود می بایست رقوم ارتفاعی گذر ها و ورودی ملک مورد تقاضا نیز برداشت شود. در گام بعدی با توجه به مساحت، شکل هندسی، جانمایی، مهر کارشناس رسمی و موارد فنی دیگر هزینه تهیه نقشه یو تی ام را به اطلاع درخواست دهنده می رساند.

در مرحله سوم کارشناس رسمی نقشه برداری با مراجعه به محل و بازدید حدود اربعه ملک و گذرها می بایست حدود اربعه ملک را توسط دوربین نقشه برداری مساحی(برداشت رقوم مختصاتی و حدود اربعه ملک) برداشت کند. پس از پایان برداشت توسط دوربین نقشه برداری دو نقطه مشترک توسط گیرنده مولتی فرکانس برداشت می شود. این دو نقطه مشترک جهت یو تی ام کردن نقشه لوکال برداشت شده توسط دوربین نقشه برداری استفاده می شود. در مرحله آخر نقشه ترسیم شده و پس از مهر و امضا تحویل می شود.

نقشه یو تی ام چگونه تهیه می شود؟
نقشه یو تی ام چگونه تهیه می شود؟

چگونه نقشه شمیم تهیه کنیم؟

در صورتی که نیازمند تهیه نقشه یو تی ام زمین یا یک ساختمان منطبق بر سامانه شمیم باشید، می بایست با کارشناس رسمی امور ثبتی تماس حاصل کنید. کارشناس رسمی امور ثبتی و نقشه برداری با مراجعه به محل ملک و با استفاده از تجهیزات نقشه برداری مدل رقومی زمین یا ساختمان به همراه گذر های مجاور را برداشت می کند.

پس از برداشت و تهیه مدل رقومی ملک، کارشناس رسمی دادگستری پس از ترسیم یا کارتوگرافی نقشه یو تی ام می بایست نقشه تهیه شده را روی نقشه یک دو هزارم منطقه نیز جانمایی کند. پس از جانمایی نقشه یو تی ام تهیه شده و مهر و امضا کارشناس رسمی نقشه به همراه لوح فشرده نقشه یو تی ام تحویل متقاضی می شود. در برخی موراد ممکن است پس از تهیه نقشه شمیم یک قطعه زمین، نیاز باشد در آینده یک نقشه تفکیکی روی نقشه تهیه شده طراحی و جانمایی شود. در این موارد مالک یا متقاضی می بایست مراتب را به کارشناس رسمی تهیه کننده نقشه یو تی ام برساند و کارشناس رسمی قبل از اتمام نقشه برداری زمینی دو نقطه مختصاتی یو تی ام یا همان بنچ مارک را ایجاد کند جهت استفاده برای پیاده سازی نقشه تفکیک شده.

تهیه نقشه یو تی ام منطبق بر سامانه اداره ثبت می بایست توسط افراد ذیصلاح انجام شود. املاک و اراضی به دلیل ارزش بالایی که دارند در صورت تهیه نقشه با خطای هندسی ممکن است با کاهش مساحت و خطای برداشت در حدود اربعه مواجه شوند. این مورد در مواقعی اتفاق می افتد که نقشه توسط افراد فاقد صلاحیت تهیه شود و این امر مشکلات و ضررهای زیادی به دنیال خواهد داشت. در صورت تهیه نقشه توسط کارشناس رسمی در صورت بروز خطا می توان پیگیری حقوقی انجام داد زیرا کارشناسان تحت نظر دادگستری و مراجع قانونی اقدام به تهیه نقشه های یو تی ام و کاداستر می کنند.

چگونه نقشه یو تی ام تهیه کنیم؟
چگونه نقشه یو تی ام تهیه کنیم؟

کاربرد نقشه شمیم در امور ثبتی

تهیه نقشه یو تی ام توسط گیرنده مولتی فرکانس متصل به سامانه شمیم از اصلی ترین امور مربوط به نقشه برداری ثبتی و کاداستر می باشد. در کلیه امور ثبتی مربوط به املاک از جمله جانمایی پلاک ثبتی، تهیه نقشه کادر، تفسیر عکس هوایی، استعلام ثبتی پلاک ثبتی اصلی و فرعی، جانمایی نقشه ثبتی روی زمین، حل اختلاف املاک و اراضی، تهیه نقشه یو تی ام برای ثبت نام قانون تعیین تکلیف املاک و اراضی فاقد سند نیازمند تهیه نقشه توسط گیرنده شمیم می باشیم.

در کلیه امور ثبتی اشاره شده و جهت انجام این امور در گام اول می بایست نقشه یو تی ام تهیه کنیم. جهت تهیه نقشه یو تی ام یکپارچه که مورد تایید اداره ثبت باشد می بایست حدود اربعه ملک یا زمین مورد نظر جهت کلیه امور اشاره شده را توسط گیرنده یا جی پی اس شمیم برداشت کنیم. نقشه مورد نظر با توجه به قرار گیری در سیستم مختصات جهانی یا همان یو تی ام باعث می شود امور ثبتی ما در یک نقطه جغرافیایی خاص تثبیت شود. به عنوان مثال جهت جانمایی پلاک ثبتی در یک منطقه ابتدا باید حدود اربعه وضع موجود املاک و اراضی را برداشت کنیم جهت منطبق کردن با حدود اربعه سند.

نقشه یو تی ام در واقع بیس و مبنا جهت انجام امور ملکی و نقشه برداری است. حتی در مواردی که نقشه حدود اربعه وضع موجود با دوربین نقشه برداری با مختصات محلی برداشت شود در انتها باید توسط جی پی اس شمیم در سیستم مختصات جهانی قرار بگیرد. علت اهمیت این شبکه در سیستم مختصات یکپارچه است که باعث می شود موقعیت جغرافیایی کلیه املاک و اراضی انحصاری باشد. این موضوع از اصلی ترین اهداف کاداستر است که توسط این سیستم می توان برای املاک و اراضی سند مالکیت تک برگ و دارای مختصات انحصاری صادر کرد. در این صورت مشکل تداخل حدود اربعه املاک و اراضی و امکان کلاهبردای به واسطه فروش زمین با قولنامه به صفر کاهش پیدا می کند.

کاربرد نقشه شمیم در امور ثبتی
کاربرد نقشه شمیم در امور ثبتی
4.8/5 - (6 امتیاز)
فهرست