نقشه سیماک

دسته بندی: نقشه سامد
برچسب ها:

زمان مطالعه: 11 دقیقه
نقشه سیماک

نقشه سیماک 🗺🛰: به نقشه املاک و اراضی گفته می شود که در قالب سیستم سیماک که به معنای سیستم مدیریت یکپارچه املاک کشور است در سیستم مختصات یو تی ام تهیه شده است گفته می شود. نقشه برداری سیماک در راستای تسهیل امور اداری راجع به مجوز ساخت و ساز، دریافت انشعابات آب، برق، گاز و دیگر امکانات و امور ملکی در قالب یک طرح کشوری به صورت سیستمی راه اندازی شده است. نقشه برداری سیماک در واقع تهیه نقشه یو تی ام عرصه املاک و اراضی در قالب فرمت سیستم سیماک می باشد.

نقشه سیماک 🛰 🗺

نقشه سیماک یک نقشه رقومی در سیستم مختصات یو تی ام است که جهت ثبت املاک در سامانه سیماک مورد استفاده قرار می گیرد. سیماک اختصار یافته سامانه یکپارچه مدیریت املاک است که در برخی استان ها اجرایی شده است. سامانه سیماک به عنوان زیر ساخت دانش بنیان دولت الکترونیک در حوزه املاک کشور می باشد که با تمرکز به شناسنامه واحد املاک، به دستگاه های اجرایی امکان می دهد تا خدمات خود را در حوزه املاک و اراضی بر روی پرونده یکتا به شهروندان ارائه دهند. شناسنامه واحد ملک بر اساس نقشه سیماک عرصه ملک است که توسط کارشناس نقشه برداری تهیه و ترسیم شده است.

جهت ارائه خدمات از طرف دستگاه های اجرایی هنگام ایجاد شناسه یکتا ملک در سامانه، جهت حصول اطمینان از یکتا بودن شناسه از مشخصات مختلفی استفاده می شود. یکی از مهمترین موئلفه های تعیین کننده یکتا بودن ملک در واقع نقشه سیماک ملک است. بر همین مبنا درج نقشه سیماک که در آن موقعیت، شکل و ابعاد ملک مشخص باشد، برای ایجاد شناسه نقشه سیماک ضروری است. واحد نقشه برداری اقتضایی سامانه سیماک جهت بررسی نقشه و کنترل عملکرد کارشناس نقشه برداری، به صورت رندمی تعدادی از نقشه برداری ها و نقشه های سیماک تهیه شده را توسط نقشه برداری مجدد، راستی آزمایی می کند که واحد آلفا نام دارد.

نقشه سیماک یک نقشه رقومی در سیستم مختصات یو تی ام
نقشه سیماک یک نقشه رقومی در سیستم مختصات یو تی ام

نقشه برداری سیماک

مقصود از کارشناس نقشه برداری فعال در تهیه نقشه سیماک فردی است که به واسطه داشتن مدرک تحصیلی دانشگاهی در رشته مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی و عضویت در نظام مهندسی نقشه برداری برای تهیه نقشه یو تی ام و درج در سامانه سیماک فعالیت دارد. کارشناس نقشه برداری از طریق فراخوان جهت تهیه نقشه سیماک داوطلب شده است.

کارشناس نقشه برداری پس از شرکت در دوره آموزشی مربوط به سیماک و موفقیت در دوره آموزشی سیماک با امضای تعهد نامه نقشه برداری سیماک سطح دسترسی موقت برای تهیه و ترسیم نقشه سیماک دریافت کرده است. نقشه بردار سیماک می بایست نقشه های سیماک، اظهارنامه و فاکتور نقشه برداری با مهر و امضا نظام مهندسی را ارائه کند. کارشناس نقشه برداری موظف است دانش فنی خویش را به کار گیرد و ضوابط حرفه ای که توسط نهاد های ذی ربط و شیوه نامه های قانونی را در امور نقشه برداری سیماک به کار گیرد.

نقشه سیماک - نقشه برداری سیماک
نقشه سیماک – نقشه برداری سیماک

دقت در نقشه سیماک

نقشه سیماک می بایست طبق اصول هندسی و نقشه برداری دقیق تهیه و ترسیم شود و از قواعد سیماک پیروی کند. در امور نقشه برداری زمینی و تهیه مدل رقومی نقشه های سیماک می بایست دقت بالایی در استفاده از تجهیزات نقشه برداری از جمله دوربین نقشه برداری و جی پی اس مولتی فرکانس متصل به سامانه شمیم به کار گرفته شود. نقشه های تهیه شده از لحاظ مختصاتی و پیمایش رئوس می بایست بر مبنای اصول هندسی نقشه برداری باشد. دقت در برداشت گوشه های املاک و حد و مرز بین قطعات و برداشت دقیق شکست ها از اهمیت برخوردار است.

دقت دوربین نقشه برداری جهت برداشت رئوس املاک و دقت گیرنده مولتی فرکانس با آرایش ماهواره ای مناسب در سیستم ومختصات یو تی ام باید در دستور کار قرار بگیرد. لایه بندی نقشه ها در اتوکد و درج دقیق مختصات می بایست به صورت دقیق انجام شود. تشخیص حد و مرز املاک در محلی که پوشش گیاهی و شکست ها زیادی مشاهده می شود می بایست به صورت دقیق برداشت شود. برای تعیین دقت نقشه سیماک در برداشت عرصه املاک عوامل مختلفی تاثیر گذار خواهد بود که می بایست هر کدام به صورت دقیق بررسی شود. توجه داشته باشید که نقشه برداری و امور اجرایی در برداشت مختصات و حدود اربعه می بایست چندین بار بررسی شود که خطا های انسانی و دستگاهی تاثیر محسوسی روی دقت نقشه های سیماک نداشته باشد.

دقت در نقشه برداری و تهیه نقشه یو تی ام
دقت در نقشه برداری و تهیه نقشه یو تی ام

نقشه برداری زمینی سیماک

برای تهیه نقشه یک ملک ابتدا می بایست آن را به عنوان یک عارضه در سطح زمین مشخص شود، به عبارت دیگر می بایست مالکیت عرصه تشخیص داده شود. برای تشخیص مالکیت عرصه جهت درج در نقشه سیماک باید بررسی کرد که مدارک ارائه شده توسط متقاضی با وضعیت عرصه تعرفه شده همخوانی دارد یا خیر. بررسی مدارک مالکیت با تصرفات مالک را طی فرایند جانمایی بررسی می کنیم. به عنوان نمونه در صورتی که ملک دارای سند تک برگ کاداستری باشد و شناسه جغرافیایی املاک که جام نامیده می شود در سند درج شده باشد، بررسی می شود که مختصات وسط ملک با محل همخوانی دارد یا خیر.

حدود اربعه وضع موجود ملک می بایست با سند مطابقت داده شده و جهت برداشت (نقشه برداری) در محل شناسایی شود. حد و مرز عرصه مورد تعرفه روی زمین می بایست دقیقا مشخص باشد و ابهامی در حد و مرز ها وجود نداشته باشد. در پروسه جانمایی که همان مطابقت سند با محل است موارد اشاره شده بررسی می شود. عارضه هایی همچون دیوار، پرچین، کرت بندی زمین همان حدود اربعه هستند. پس از بررسی حدود اربعه و تشخیص حد و مرز زمین جهت برداشت و ثبت در نقشه یو تی ام، می بایست رئوس مورد نظر جهت برداشت مشخص گردد و علامت گذاری شود. تشخیص شکستگی های با زوایه کم نیر باید بررسی و مشخص گردد. گاها مشاهده می شود در برخی از املاک تا کارشناس نقشه برداری در کنج دیوار قرار نگیرد شکستگی قابل رویت نیست. در این موارد اول باید شکستگی ها مشخص شده و پس از آن عملیات نقشه برداری و تهیه نقشه یو تی ام انجام شود.

نقشه برداری زمینی سیماک
نقشه برداری زمینی سیماک

طرح سیماک

با اختراع خط و اهمیت کتابت و نگارش مستندات در جوامع بشری امروزی، افراد جهت ثبت، حفظ و رجوع به مستندات، به درج مکتوب اطلاعات به عنوان امری مهم می اندیشند. در همین رابطه بیشتر پرونده هایی که به صورت مکتوب در بایگانی ادارات دولتی نیز دیده می شوند از همین شکل بوده و بدین واسطه با توجه به یک یا چند ویژگی مشترک در دسته هایی کوچکتر، در کنار یکدیگر قرار می گیرند.

بدیهی است که ایجاد تغییرات، تعویض یا از بین بردن اسنادی که تنها نوشته ای بر روی یک برگه کاغذ یا فرمی خاص اما در دسترس اشخاص بوده، دشوار نمی باشد و افراد سود جو می توانند از روش های مختلفی به این منابع دست پیدا نمایند. ابدین جهت مراجع و سازمان های دولتی نگهدارنده این اسناد (به ویژه در ارگان های دولتی و زیر مجموعه وزارتخانه ها)، نیازمند راهکاری می باشند جهت جلوگیری از سوء استفاده و ایجاد دیوار محافظی برای حفظ اصالت اسناد اولیه می باشند.

به همین جهت، پس از اینکه سال ها 95 و 96 سال اقتصاد مقاومتی نام گذاری شد، با دستور معاون اول ریاست جمهوری وقت و پس از تصویب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی کشور، طرحی با اولویت مهم به اجرایی شدن نزدیک شد. طی طرح سیماک یا همان سامانه یکپارچه مدیریت ملک کشور، کلیه اطلاعات مرتبط با اراضی و املاک، نقل و انتقالات و روند صدور مجوز ساخت و ساز در سامانه ای یکپارچه ثبت می گردد.

نقشه برداری در سیستم سیماک
نقشه برداری در سیستم سیماک

آغاز طرح سیماک

ثبت دستی و نوشتاری مستندات می تواند به سو استفاده اشخاص سود جو، مغایرت مستندات در قسمت های مختلف یک ارگان، طولانی شدن مراحل اداری و نا هماهنگی بین ادارات مختلف منجر گردد. به عنوان نمونه، فرض کنید عرصه یک ملک با دستکاری اطلاعات دستی، می تواند تغییر کاربری داده، و ملک با چند نفر معامله شود.

یا در دیگر ساختمانی با ارائه مستندات غلط عمدا بزرگتر از واقعیت عرصه شده یا به دلیل عدم مطابقت مدارک با واقعیت برای اخذ مجوز ساخت، مالکی که حتی حق با ایشان نیز می باشد مستلزم رفت و آمد زیاد و طولانی مدت گردد. به همین علت درج همه اطلاعات و امکان دسترسی مراجع ذیصلاح نیازمند به این دیتا ها هدفی بود که طرح کشوری سیماک به منظور تحقق این اهداف رونمایی شد.

تعریف سیماک

با توجه به تعریف طرح سیماک که سامانه یکپارچه مدیریت املاک کشور است، می توان بیان کرد که زیر ساخت نرم افزاری سیماک که تحت نظارت وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور است، و به صورت ویژه شرکت ملی پست کشور، شروع به فعالیت نموده است.

از جمله اهداف و تعریف سیستم این است که سیماک بتواند تمامی مجوزهای ساخت و ساز املاک را صادر کند . جهت تسریع و تسهیل روند سرمایه گذاری و کارآفرینی در زمینه ساخت و ساز، زیر ساختی یکپارچه و رایانه ای برای تبادل اطلاعات و استعلام اماکن و املاک ایجاد کند. در نهایت این اقدامات است که در استان های آذربایجان شرقی ، اصفهان ، البرز ، ایلام ، خراسان رضوی و جنوبی ، زنجان ، فارس ، قم ، گلستان ، گیلان ، لرستان ، مازندران و کرمان  از جمله استان های است که این طرح کشوری در آن ها شروع شده است.

نقشه - نقشه برداری سیماک
نقشه – نقشه برداری سیماک

مزایای طرح سیماک

عدم اقدام چند باره یا موازی کاری امور اداری جهت تشکیل پرونده ساخت و ساز در سطح استان، شهر و روستا، در بیشر از 30 نهاد و ارگان مختلف که از مهمترین این ارگان ها می توان به بنیاد مسکن، اداره راه و شهرسازی، نظام مهندسی و جهاد کشاورزی ، اداره منابع طبیعی و آبخیزداری، اداره حفاظت محیط زیست، اداره تأمین اجتماعی، زیر مجموعه های ادارات برق، آب و فاضلاب و گاز، اداره کل اوقاف و امور خیریه و همچنین فرمانداری ها‌، بخشداری ها، شهرداری‌ و دهیاری‌ ها اشاره نمود.

شفافیت روال صدور یا عدم ارائه مجوزها ساخت و ساز که از علل و پروسه اتخاذ یک هدف که از دخالت حب و بغض یا منافع شخصی افراد با مسئولیت اداری جلوگیری می نماید.

  • افزایش سه برابری پاسخگویی سازمان ها به علت الکترونیکی شدن استعلام
  • امکان محاسبه و پرداخت الکترونیکی عوارض املاک
  • جمع آوری اطلاعات جامع در قالب یک مرکز داده
  • افزایش سلامت اداری به ویژه به دلیل عدم ایجاد ارتباط مستقیم
  • مبارزه کامل و قانونی با زمین خواری
  • کاهش چشمگیر دعاوی حوزه املاک و اراضی
نقشه برداری و تهیه نقشه یو تی ام
نقشه برداری و تهیه نقشه یو تی ام

تهیه نقشه عرصه املاک سامانه سیماک

جهت تهیه نقشه یو تی ام عرصه املاک و اراضی سامانه ای که ایجاد شد تا از این طریق امکان اتصال 28 سازمان مرتبط در زمینه املاک در جهت تهیه نقشه یو تی ام عرصه املاک و یا همان تهیه نقشه یو تی ام به کار برده شود. در مبحث نقشه برداری یکی از مهمترین و کاربردی ترین بخش ها تهیه نقشه یو تی ام سیماک املاک می باشد.  نقشه یو تی ام سیماک یک سیستم تصویر روی سیستم مختصاتی دو بعدی UTM  می باشد که برای مشخص کردن موقعیت جغرافیایی یک مکان بر روی کره زمین به کار گرفته می شود.

با این سیستم و توسط سامانه سیماک مختصات هر نقطه روی کره زمین دارای یک مختصات انحصاری می باشد که در هیج جای کره زمین شبیه این مختصات وجود ندارد. هر نقطه ازکره زمین مختصات یو تی ام منحصر به فرد خود را خواهد داشت. با تهیه نقشه یو تی ام یک ملک، موقعیت گوشه های آن با دقت بالا و در حد چند سانتی متر و به طور کاملا منحصر به فرد بر روی کره زمین تثبیت می گردد. مختصاتی که در تهیه نقشه UTM سیماک حاصل می گردد، می تواند در واحدهای مختلف بیان گردند. تهیه نقشه یو تی ام همچنین به منظور تعیین موقعیت دقیق ملک مورد تقاضای ارگان  های دولتی از جمله شهرداری، اداره ثبت، اداره منابع طبیعی، جهاد کشاورزی و …. می باشد.

نقشه - نقشه برداری سیماک
تثبیت موقعیت املاک و اراضی با نقشه یو تی ام

تهیه نقشه سیماک عرصه املاک

طرح سیماک با هدف گسترش گسترش خدمات دولت الکترونیک برنامه ریزی و رونمایی شد. هدف طرح جامع سیماک (سامانه یکپارچه مدیریت املاک) تسهیل امور اداری مرتبط با املاک همچون، ساخت سازه، تخریب و بازسازی املاک و همچنین در راستای ساده نمودن دریافت مجوز های مورد نیاز در موارد بیان شده بود. جهت انجام نقشه برداری و تهیه نقشه یو تی ام در قالب سامانه سیماک، نیازمند تجهیزات نقشه برداری با دقت بالا جهت ثبت اطلاعات هندسی و مختصاتی هستیم. تجهیزات نقشه برداری مورد نیاز از جمله گیرنده یا جی پی اس مولتی فرکانس متصل به سامانه شمیم جهت برداشت دیتا مختصات عرصه املاک و دوربین نقشه برداری توتال استیشن، در مواقعی که امکان نقشه برداری با گیرنده مولتی فرکنس نباشد( عدم اتصال به ماهواره های موقعیت یابی یا شمیم).

 امروزه این سیستم در بسیاری از استان ها و شهرستان های کشور در حال بهره برداری و استفاده می باشد. متقاضی یا مالک جهت نقشه برداری سیماک درخواست خویش را جهت تهیه نقشه سیماک عرصه ملک (تهیه نقشه یو تی ام) عرصه ملک را به یکی از دفاتر پیشخوان دولت ارائه می کند و پس از آن کارشناس رسمی نقشه برداری یا نظام مهندسی ذیصلاح که علاوه بر مدرک تحصیلی معتبر کارشناسی نقشه برداری می باست عضو نظام مهندسی نیز باشد، جهت نقشه برداری سیماک از عرصه ملک مورد تعرفه اقدام نماید.

نقشه - نقشه برداری سیماک
نقشه برداری و جانمایی پلاک ثبتی سند

استقرار نظام نوین ثبت نقشه سیماک

نظام جدید ثبت نقشه یو تی ام در سیستم سیماک گامی بزرگ در جهت شناسایی و حل مشکلات راجع  به املاک، نقشه، حدود، و مالکیت املاک و اراضی می باشد. طرح سیماک با هدف افزایش دقت و صحت نقشه های سیماک تهیه شده توسط کارشناسان نقشه برداری می تواند کمک مهمی به ارگان های بهره بردار کرده و از موازی کاری و نقشه برداری های زمینی مکرر دستگاه ها جلوگیری نماید.

استقرار نظام نوین ثبت نقشه سیماک، باعث افزایش دقت و صحت نقشه های سیماک ثبت شده در سیستم سیماک با الزام به رعایت استاندارد های تعریف شده. ارزیابی و نظارت ویژه بر کلیه امور نقشه برداری زمینی توسط کارگروه تخصصی کنترل نقشه. تسریع روند درج موقعیت مکانی عرصه املاک در سامانه سیماک. برخورد سریع با تخلفات نقشه برداری زمینی توسط کارشناس نقشه برداری. ارائه خدمات رایانه ای و غیر حضوری به مهندسین نقشه برداری بر بستر سامانه سیماک به صورت پورتال. به اشتراک گذاشتن نقشه میان دستگاه های اجرایی و حذف دوباره کاری های تهیه نقشه یو تی ام.

نقشه - نقشه برداری سیماک
تهیه نقشه یو تی ام توسط سامانه شمیم

مزایا و امکانات نقشه برداری سیماک

زیر ساخت به روز، قدرتمند و هوشمند جغرافیایی برای مدیریت نقشه‌ های ای سیستم. بازار کار گسترده و تازه برای فارغ التحصیلان رشته مهندسی نقشه برداری، عضو نظام کاردانی و نظام مهندسی. شناسایی کارشناسان نقشه برداری در سطح هر استان و شهر. ارائه شناسه کاربری انحصاری به کارشناس نقشه برداری. ثبت و ویرایش نقشه های سیماک، صرفاً توسط مهندس نقشه برداری. قابلیت کنترل و سهمیه بندی تعداد نقشه های مهندس نقشه برداری جهت دستیابی به فرصت های عادلانه کسب و کار در حوزه نقشه برداری املاک. کنترل حوزه استحفاظی کار هر مهندس نقشه بردار. صدور کد نقشه منحصر به فرد برای عرصه قطعات ملکی به صورت انحصاری. امکان تخصیص عرصه املاک توسط دفاتر پیشخوان دولت و ICT روستایی با استفاده از کد نقشه سیماک.

جانمایی نقشه یو تی ام و بررسی موقعیت املاک نسبت به ملک های مجاور و نمایش تداخل احتمالی با نقشه های یو تی ام پیشین. فعالسازی لایه های موثر از جمله لایه های تصویر ماهواره ای برای املاک. بارگذاری نقشه یو تی ام به صورت فایل  kml و excel به جای درج مختصات رئوس پیمایش. قابلیت پیوست مستندات نقشه برداری زمینی برای رسیدگی های بعدی در صورت بروز تداخل یا تعارض احتمالی. قابلیت پیوست تصاویر وضعیت املاک جهت نمایش دقت نسبی نقشه برداری زمینی برای املاک درحال ساخت.

امکان تکمیل اطلاعات توصیفی از جمله دقت و روش نقشه برداری زمین و وضعیت املاک. تجهیزات اندازه گیری بر روی سامانه سیماک. ابزار موقعیت یاب (GNSS). ابزار نمایش مختصات یو تی ام مورد نظر پیش از ثبت نقشه . ابزار نمایش مشخصات عارضه های انتخابی.

نقشه - نقشه برداری سیماک
نقشه برداری و تهیه نقشه شمیم

 

5/5 - (7 امتیاز)
فهرست