نقشه برداری سیماک

دسته بندی: خدمات رسمی حد نگار
برچسب ها:

زمان مطالعه: 11 دقیقه
نقشه برداری سیماک و نقش سیماک 

نقشه برداری سیماک 🖥🛰: به مجموعه عملیات مهندسی تهیه نقشه یو تی ام املاک و اراضی جهت ثبت در سامانه یکپارچه مدیریت املاک کشور گفته می شود. طی عملیات نقشه برداری طرح سیماک، امور ثبت مشخصات هندسی و حقوقی املاک توسط مهندسین نقشه برداری برونسپاری سیماک و عضو این سیستم مدیریت انجام می شود. سامانه سیماک یک زیر ساخت بنیادی و دانش بنیان جهت ارائه بستری یکپارچه جهت مدیریت امور اداری املاک و اراضی و تسهیل امور اداری میان دستگاه های دولتی می باشد.

نقشه برداری سیماک

نقشه برداری سیماک و نقش سیماک 🛰📐

نقشه برداری سیماک یا سیستم نقشه برداری یکپارچه مدیریت املاک کشور در برخی از استانهای کشور ، پس از نیاز به برخی از خدمات شهری و ثبتی املاک و اراضی اجرایی شده است. تهیه نقشه سیماک با انجام عملیات زمینی نقشه برداری توسط گیرنده مولتی فرکانس متصل به سامانه شمیم و دوربین توتال استیشن انجام شده و مراحل اجرای سیماک به متقاضی اعلام می شود. در ابتدا می بایست بدانیم که نقشه سیماک چیست و چگونه تهیه می شود و چه افرادی صلاحیت تهیه نقشه سیماک را دارند. سیستم سیماک کوتاه شده عبارت سامانه یکپارچه مدیریت املاک کشور می باشد.

سیماک یا سیستم نقشه برداری یکپارچه مدیریت املاک

سامانه یا سیستم مدیریت املاک سیماک یک زیر ساخت کاربردی و نرم ‌افزاری دانش ‌بنیان، یکپارچه و جامع برای مدیریت بهینه امور ملکی و جهت تسهیل و تسریع امور مقدماتی سرمایه ‌گذاری و شکل ‌گیری فعالیت‌ های اقتصادی کشور می باشد. فعالیت سیماک در سال 1395 به تصویب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی کشور رسید و در سال 1396 به عنوان پروژه مهم اقتصاد مقاومتی از سوی معاون اول رئیس جمهور وقت ابلاغ و اجرایی گردید.

بیشتر بخوانید: نقشه سیماک چیست؟

مجری پروژه نقشه برداری سیماک

اجرای پروژه نقشه برداری سیماک در سطح کشور بر عهده وزارت خانه ارتباطات و فناوری اطلاعات بوده و این وزارت خانه نیز در زیر مجموعه اجرایی خود، انجام آن را به شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران محول نموده است. با هر دستگاه الکترونیکی که قابلیت اتصال به اینترنت و استفاده از مرورگر (کامپیوتر، لپ تاپ، تبلت، موبایل) را داشته باشد و در هر نقطه از کشور امکان استفاده از سامانه سیماک و بارگذاری نقشه سیماک توسط مهندسین نقشه برداری فعال در انجام امور سیماک وجود دارد.

مجری پروژه نقشه برداری سیماک

پس از انجام عملیات نقشه برداری سیماک، کد نقشه، مساحت و تعرفه نقشه برداری سیماک به صورت پیامک به متقاضی املاک و اراضی جهت تهیه نقشه سیماک اطلاع رسانی می شود. از ویژگی های مهم سامانه سیماک امکان گزارش گیری از امور کاری انجام شده و بازبینی نقشه های سیماک می باشد. همچنین بازبینی جزئیات پرونده های سیماک تشکیل شده در سامانه سیماک از جمله پرکاربرد ترین امکانات این سامانه است. پروژه مدیریت املاک سیماک جهت تسهیل در امور اداری املاک و اراضی و کاهش مراجعات ارباب رجوع به ارگان ها طراحی شده است.

هدف نقشه برداری سیماک

هدف از پروژه نقشه برداری سیماک عملیاتی ‌سازی طرح سیماک برای صدور کلیه مجوز های ساخت و ساز املاک در سطح کشور می باشد. همان طور که می دانید در داخل و خارج از شهرها و روستا ها توسط شهرداری‌، بخشداری‌، دهیاری‌ با دخالت کمیسیون ‌های قانونی همچون ماده ۱۰۰، ماده ۹۹ و ماده ۵ و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و نظام ‌مهندسی انجام می شود. کلیه این امور اداری با طرح سیماک به شکل الکترونیکی، با شفافیت کامل و رعایت ضوابط اساسی و محاسبات صحیح، بدون دخل و تصرف عوارض مربوطه انجام خواهد شد.

هدف نقشه برداری سیماک

عملیاتی سازی و اجرای پروزه نقشه برداری سیماک به عنوان بستر یکپارچه و جامع برای استعلامات میان‌ دستگاهی املاک و اراضی که عموما جهت تسهیل و تسریع استعلامات قانونی مورد نیاز برای اجرای طرح‌ های تولیدی صنعتی، معدنی، کشاورزی، خدماتی، مدیریت مشاغل و صنوف که میان ۲۸ دستگاه اجرایی رد و بدل می ‌شود مصوب گردیده است. تسریع امور اداری و الکترونیکی شدن امور اداری با اجرای طرح سیماک کمک شایانی جهت کاهش تردد و کاغذ بازی بین ادارات دولتی می شود. همچنین به دلیل مهندسی محور بودن این طرح با نقشه برداری سیماک، ارائه خدمات به یک ملک مطابق با نقشه سیماک ارائه شده کمک شایانی جهت تسریع امور اداری خواهد داشت.

نقشه برداری سیماک چه اهمیتی دارد؟

صدور کلیه مجوز های ساخت و ساز املاک در سطح کشور، با طرح سیماک در قالب نقشه برداری و تهیه نقشه سیماک و ثبت سیستمی، تمام عملیات مربوط به صدور مجوز ساختمانها در شهرداری، دهیاری‌، بخشداری‌ها، در بستر امور استاندارد و گردش کار کار آمد تهیه می‌شود. با زیر ساخت جغرافیایی و مکان محور قدرتمند (SGI) در بستر نقشه‌ های دقیق سیماک و یا تصاویر ماهواره‌ ای، ساخت ‌و ساز شهری و روستایی تحت مدیریت و نظارت کامل قرار می‌گیرد و نظام سنتی(کاغذ بازی) و دستی صدور مجوزهای ساخت ‌و ساز به صورت کلی بدون استفاده می‌شود. به ویژه امور مربوط به تغییر کاربری اراضی تحت نظارت کامل قرار می گیرد و عزم جدی دولت جمهوری اسلامی ایران در خصوص جلوگیری از زمین ‌خواری در شهرها و روستاها به صورت کامل عملیاتی می شود.

نقشه برداری سیماک چه اهمیتی دارد؟

 زیر ساخت یکپارچه و جامع جهت تبادل الکترونیکی استعلامات میان ‌دستگاهی دولتی اماکن و املاک و تسریع و تسهیل سرمایه گذاری و کارآفرینی برآورد می‌شود که سالانه چنده ده میلیون فقره استعلام و پاسخ استعلام برای صدور مجوز های ساخت‌وساز، معاملات املاک و نیز آغاز و تغییر و توسعه انواع طرح‌های اقتصادی اعم از تولیدی صنعتی و کشاورزی و نظایر آنها میان دستگاه ها اجرایی متعدد مبادله می‌شود.

تسریع امور اداری با طرح سیماک

حجم بالای استعلاماتی که لازمه آغاز یا تغییر و توسعه فعالیت ‌های اقتصادی است، یکی از سرعت‌ گیرهای مهم بر سر راه فعالان اقتصادی و کار آفرینان و ایجاد اشتغال در کشور به شمار می‌رود. با عملیاتی‌ سازی نقشه برداری و طرح سیماک برای استعلامات میان دستگاهی، پیش‌بینی می‌شود سرعت مبادله این‌گونه استعلامات از دو برابر فراتر می‌رود. انجام این امور موجب افزایش تمایل به سرمایه ‌گذاری و کارآفرینی در کشور است. برای هر ملک تنها یک بار به تهیه نقشه سیماک و بارگزاری آن در این سامانه سیماک وجود دارد و در دفعات بعدی از مستندات موجود در سامانه به راحتی برای انجام اقدمات لازم استفاده خواهد شد.

تسریع امور اداری با طرح سیماک

به دلیل مکان محور و ارائه نقشه دقیق سیماک از املاک و اراضی، انجام امور اداری مختلف تسهیل یافته و حجم مراجعات اداری و مراجعه به مکان ملک کاهش پیدا می کند. با ثبت نقشه سیماک و اطلاعات توصیفی و هندسی در این سامانه، ارائه خدمات ادارای و اخذ استعلامات بین ارگان ها دولتی تسهیل یافته و روند ارائه خدمات اداری با سرعت بالا قابل انجام خواهد بود.

دستاورد های اقتصادی سیماک

تحلیل اقتصادی طرح اقتصاد مقاومتی سیماک یا سامانه مدیریت یکپارچه املاک کشور نشان می‌دهد که سامانه سیماک درآمد های بسیار بزرگی را در مقیاس ملی و سازمانی برای کشور ایران حاصل می‌کند و گام مهمی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی می باشد. مهمترین‌ موارد اقتصادی این طرح موارد ذیل می باشد:

  • وصول درآمدهای مالیاتی چند هزار میلیارد تومانی.
  • درونی شدن بیش از 70 میلیون فقره استعلام در حوزه املاک .
  • جلوگیری از زمین ‌خواری‌ های گسترده در شهر و روستا.
  • کاهش هزینه نگهداری پرونده های ملکی حدود 116 میلیون.
  • کاهش 75 درصدی 130 میلیون سفر دورن شهری.

دستاورد های اقتصادی سیماک

مالیات به عنوان یکی از منابع مهم مالی دولت ها می باشد که با ساماندهی بخش املاک توسطط سامانه سیماک دولت می تواند به این مهم دست پیدا کنید. همچنین درون سازمانی شدن استلام الکترونیکی با استفاده از سامانه سیماک کمک شایانی به کوتاه شدن روند ادارای اخذ استعلامات ملکی می کند. با تهیه نقشه سیماک و انجام امور نقشه برداری سیماک می توانیم مدیریت مکان محور از املاک و اراضی داشته باشیم و از زمین خواری ها عمده در کشور جلوگیری کنیم.

کاربرد های طرح و نقشه برداری سیماک

طرح سیماک و نقشه برداری سیماک جهت تهیه بانک اطلاعاتی مدیریت املاک نقشه موثر در ارتباط بین ارگان های دولتی دارد. به عنوان مثال ارگان های همچون اداره مالیات، شهرداری‏، تأمین اجتماعی، دفاتر اسناد رسمی، اتحادیه‏های صنفی، ورزش و جوانان، محیط زیست و دیگر ارگان ‏ها، به اطلاعات املاک و اراضی به صورت به روز برای  اصناف، کارگاهها، اماکن تحت نظارت و مسئولیت خود نیزامند اطلاعات مالکیتی و توصیفی می باشند. به دلیل عدم دسترسی به بانک اطلاعاتی یکپارچه، به روز ، ناچار هستند که هزینه ‌های بالایی را برای ایجاد و به ‌روز رسانی این‌ گونه بانک‌ های اطلاعاتی پرداخت نمایند.

کاربرد های طرح و نقشه برداری سیماک

به ‌رغم اینکه عمده ارگان ‌های اجرایی دارای سامانه ‌های اتوماسیون اداری می باشند، هر ساله، تعداد کثیری استعلام در مورد با مشاغل، اصناف، کارگاه ها، مراکز و اماکن به صورت کاغذی و دستی (سنتی) بین این دستگاه ها مبادله می گردد. این روش سنتی که نارسایی ‌ها، مشکلات و چالش ‌های زیادی را در بر خواهد داشت. با امکان ایجاد شناسه یا پروندۀ الکترونیکی یکپارچه برای اماکن و املاک در سامانه یکپارچه مدیریت املاک کشور یا همان سیماک،  شرکت ملی پست کشور می‏تواند هر ساله پایگاه اطلاعاتی واحدهای صنفی و کارگاهی را  با یک بار صرف هزینه  به‌ روزرسانی نموده و با تعرفه ‌ای مناسب در اختیار کلیه دستگاه های اجرایی کشور که نیازمند این دیتا ها هستند قرار دهد.

کاربرد سیماک در شرکت آب، برق و گاز

شرکت ‏های  دولتی ارائه دهنده زیر ساخت حیاتی و انرژی از جمله آب، برق و  گاز با املاک و مکان ملک سر و کار زیادی دارند. ایجاد بانک اطلاعات هندسی و توصیفی حاصل از نقشه برداری سیماک برای این شرکت ها راهبردی خواهد بود. این شرکت‏ ها دولتی با دیگر ارگان ‏های دولتی و عمومی محلی همچون شهرداری‏،‏ دهیاری‏، بخشداری‏، فرمانداری‏، بنیاد مسکن و ادارات جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت، منابع طبیعی که برای املاک و اراضی محدوده خود انواع مجوز های ساخت و ساز و سرمایه‌ گذاری را صادر و انواع استعلام ‏ها را میان ادارات و بدل می‏کنند، نیاز ویژه ای به یک بستر یکپارچه، جهت استعا ملات دیتاها و فرایندی در امور اماکن و املاک خواهند داشت.

کاربرد سیماک در شرکت آب، برق و گاز

هر یک از این سه شرکت دولتی (آب،برق،گاز) به صورت مستقل و به شکل موازی برای یک ملک یا ساختمان شناسنامه یا پرونده تشکیل داده اند .در میان این شرکت ‏های دولتی مهم که با عموم جامعه سرو کار دارند و سایر ارگان ها، استعلام ‏های بسیاری به صورت کاغذی رد و بدل می‏شود که علاوه بر هزینۀ زیاد، مشکلات عدیدی را نیز بوجود می‌آورد. با بهره مندی از سامانه یکپارچه مدیریت املاک کشور یا همان سیماک مشکلات اعلام شده حل و دستاورد های خوبی محقق خواهد شد. امکان ایجاد، نگهداری و به‏ روزرسانی یک شناسنامه و  پرونده الکترونیکی یکپارچه  برای املاک که جهت دریافت انشعاب و اشتراک آب و فاضلاب، برق و گاز قابل استفاده مشترک است. باعث حذف عملیات دوباره کاری تشکیل پرونده اماکن و املاک و به‏روز‏رسانی آنها می‏شود. الکترونیکی و سامانه محور شدن‏ شدن حجم بالای استعلامات میان‏ دستگاهی این شرکت ‏های دولتی با ارگان های نامبرده، باعث افزایش دقت، تسریع امور، تسهیل صدور مجوز های ساخت و ساز و مجوزهای سرمایه گذاری و ارتقای سلامت اداری کشور در کلیه استان ها، شهرها، بخش ها و روستا ها خواهد شد.

نقش شرکت پست در اجرای طرح سیماک

برپایی دولت الکترونیک در بستر فضای مجازی و اینترنت یکی از اصلی ترین اهداف دولت جمهوری اسلامی ایران در تحقق این هدف می باشد. در این راه دولت طرح هایی تعریف نموده تا با عملیاتی کردن طرح ها به کمک دستگاه ها و سازمان های دولتی و یا غیر دولتی بتواند به هدف اصلی خویس یعنی ارائه بدون واسطه خدمات مورد نیاز ملت دست یابد. یکی از مهمترین این طرح ها را می توان سیستم یکپارچه مدیریت املاک کشور یا همان سیماک دانست، این طرح و نقشه برداری سیماک که به عنوان یکی از پروژه های اقتصاد مقاومتی اولویت دار دولت اجرا و مدیریت آن به عهده شرکت ملی پست واگذار گردیده است.

نقش شرکت پست در اجرای طرح سیماک

شرکت پست نیز که در طول یک دهه گذشته دچار تحولات بزرگی در نوع و نحوه ارائه خدمات گردیده است؛ عملیات اجرایی سیماک را در راستای تحقق شعار مهم پست هوشمند در خدمت مردم از سال 1395 آغاز نموده است. سیماک یا سیستم مدیریت یکپارچه ملک کلیه اطلاعات عرصه املاک ، زمین ها و اراضی؛ به ویژه در مناطق روستایی را در قالب یک نرم افزار دانش بنیان کاربردی و مکان محور طبقه بندی و نگهداری می نماید تا مردم، دستگاه ها و سازمان ها به میزان نیاز خود از آن بهره برداری نمایند. این اقدام کاربردیسبب می گردد تا علاوه بر دسته بندی و منظم نمودن اطلاعات، بستر صدور الکترونیکی مجوز های ساخت و ساز، موجبات قانون مند نمودن فرایند انجام امور، جلوگیری از اعمال سلیقه های شخصی در ارگان ها، رشوه ، دلالی و واسطه گری  فراهم شود.

نقش درون سازمانی سیماک

سامانه سیماک شامل املاک دارای سند رسمی عادی و یا فاقد سند با قابلیت آپدیت سریع است؛ این سیستم با بانک اطلاعاتی و نقشه برداری سیماک، سازمان و شرکت دولتی که با حوزه املاک سر و کار دارند را به یکدیگر متصل می نماید. سازمان های دولتی که در این سیستم یکپارچه نقش کلیدی دارند از جمله استانداری ، شهرداری ، بنیاد مسکن انقلاب ، شرکت آب، برق، گاز، منابع طبیعی، امور اراضی،‌ میراث فرهنگی، اوقاف، سازمان ملی زمین و مسکن، شرکت عمران و بهسازی شهری،‌ محیط زیست، امور مالیاتی، امور اصناف، سازمان تامین اجتماعی، ادارات کار، معاونت امور بانک و بیمه می باشند.

با اجرایی و عملیاتی شدن سیستم سیماک امکان مبادله رایانه ای و الکترونیکی استعلامات میان ارگان های مربوط به املاک، مدیریت و نظارت بر تمامی امور مربوط به املاک،‌ شفاف سازی پرونده املاک و اراضی و روند کارهای مربوط به آن، ایجاد پیشخوان الکترونیکی شهروندان، کاهش میلیون ها سفر درون و برون شهری و به حداقل رسیدن زمین خواری بخشی از نقش های مثبت برقراری این ارتباط مستقیم می باشد که توسط سیستم سیماک و انجام امور نقشه برداری سیماک انجام می شود.

نقش سیماک در تسهیل استعلام‌ املاک

برآورد گردیده است که در سال بیش از 60 میلیون فقره استعلام و پاسخ استعلام مربوط به اماکن و املاک، بین ارگان های اجرایی کشور و مراجع مربوطه مبادله می‌ شود. انجام این امور به صورت غیر الکترونیکی و غیر یکپارچه مشکلات زیادی را بوجود می آورد. مراجعه مکرر شهروندان به ادارات دولتی مختلف که به نوعی مشکلات زیادی مانند از بین رفتن وقت و هزینه، افزایش ترافیک، و آلودگی هوا را به همراه خواهد داشت. قابل جعل بودن اسناد کاغذی دستی مرتبط با استعلام‌ ها، عدم اشراف کامل و به موقع ارگان های اجرایی و نظارتی به صحت و اصالت استعلامات مشکلاتی است که به وجود می آید.

سامانه یکپارچه مدیریت املاک کشور یا همان سیماک با ایجاد پنجره یکپارچه برای استعلامات اماکن و املاک، دارای قابلیت ‌های چشمگیری در رفع مشکلات عنوان شده است. امکان تنظیم، امضا و تبادل الکترونیکی استعلامات و پاسخ استعلام ‌های مربوط به اماکن و املاک به روش امن، قابل نظارت و غیرقابل جعل می باشد.  تسهیل، تسریع و تدقیق فرایند استعلام و پاسخ‌گویی به آنها از جمله محاسن این پروژه است. کاهش چشمگیر رفت و آمد شهروندان به ادارات مختلف را شاهد خواهیم بود. شفاف ‌سازی فرایند استعلام ‌ها و امکان نظارت مستقیم و به روز در تمام مراحل امکان پذیر خواهد بود. امکان رویت تمام استعلام ‌ها و پاسخ استعلام ‌های مربوط به یک ملک یا مکان، به صورت کامل و توسط تمام دستگاه های مرتبط امکان پذیر است.

سیماک؛ قدمی در اجرای حقوق شهروندی

 بر اساس مأموریت های عمومی و اختصا صی هر وزارت خانه، بند های مرتبط  به منشور حقوق شهروندی توسط رییس جمهوری وقت ابلاغ شده و بر اساس آن، وزارتخانه ها مکلف به شناسایی فعالیت ها و چالش های موجود و همچنین ارایه راهک ارهای رفع آنها برای دستیابی به تأمین حداکثری حقوق شهروندان شده ‌اند. با یک برنامه مشترک، سازمان ‌های تابع وزارت ارتباطات و بخش ICT را برای تامین حد بالایی از حقوق مردم همگام می‌ شود. شهروندان مردم زمانی تامین می شود که در طراحی سامانه‌ ها، عدالت، برابری، دسترسی، امنیت و سلامت اداری و مالی مردم تامین شود.

با نگاه به مفاد منشور حقوق شهروندی و آنچه مورد تاکید وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار گرفته است، در می ‌یابیم که سامانه یکپارچه مدیریت املاک کشور  به اختصار سیماک در انطباق کامل با سیاست ابلاغ شده از سوی رییس جمهور است؛ چرا که فرایند های مرتبط با ملک را شفاف می‌سازد و از شکل‌گیری هر گونه فساد مالی و اداری (خصوصا در حوزه زمین خواری) جلوگیری می‌کند. همه افراد حقیقی و حقوقی در حوزه املاک را تحت رویه ‌های قانونی یکسان قرار می‌دهد و با جلوگیری از اعمال نظرات و سلایق فردی، گامی بلند در راستای تحقق عدالت بر می‌دارد. سیماک و بانک اطلاعات توصیفی و هندسی تهبه شده با عملیات نقشه برداری و حقوقی دسترسی سریع و آسان افراد حقیقی و حقوقی ذیربط به اطلاعات ملکی خود را در بستری امن و مبتنی بر فناوری اطلاعات تضمین می‌کند.

5/5 - (1 امتیاز)
فهرست