تبدیل قولنامه به سند تک برگ

زمان مطالعه: 22 دقیقه
تبدیل قولنامه به سند تک برگ

راهنمای مطالعه

تبدیل قولنامه به سند تک برگ: به فرایند حقوقی به استناد قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول یا قانون تعیین تکلیف املاک فاقد سند گفته می شود که منجر به صدور سند برای املاک فاقد سند می شود. قولنامه ها به صورت غیر رسمی بین فروشنده و خریدار یک ملک که شامل زمین، باغ، ساختمان، آپارتمان تنظیم می شود و مبنای رسمی و حقوقی ندارند. جهت رسمیت بخشیدن به مبایعه نامه های خرید و فروش املاک فرایند تبدیل قولنامه به سند رسمی به استناد قوانین ثبتی توسط قانون گذار ابلاغ شده است. گروه کارشناسان رسمی دادگستری حد نگار آماده انجام امور ثبتی و نقشه برداری جهت تبدیل قولنامه املاک فاقد سند به سند تک برگ شش دانگ می باشد.

تبدیل قولنامه به سند شش دانگ

مطالعه بیشتر:  قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول 1403

چکیده مقاله تبدیل قولنامه به سند تک برگ

 

همان طور که می دانید قولنامه یا مبایعه نامه یک قرارداد فی مابین خریدار و فروشنده است و از نظر قانون گذار سند رسمی محسوب نمی شود. به عنوان مثال املاک قولنامه ای نمی توانند از خدمات دولتی از جمله امتیاز برق، آب، گاز و … استفاده کنند. همچنین با قولنامه املاک نمی توان درخواست وام بانکی را ارائه داد و جهت بازسازی ملک نیز ممانعت به عمل می آید. همچنین به دلیل اجرایی شدن قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول از تاریخ 31 تیر ماه 1403 قولنامه املاک فاقد اعتبار قانونی خواهد بود. املاک به عنوان کالای سرمایه ای هستند و بدون سند مالکیت ارزش مالی آنها کاهش پیدا می کند. با استفاده از قانون تعیین تکلیف املاک فاقد سند به راحتی و بدون مراجعه به اداراه ثبت و دیگر ادارات می توان قولنامه املاک را به سند تک برگ شش دانگ تبدیل کرد. جهت انجام این امور و آشنایی با روش تبدیل قولنامه به سند در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

مطالعه بیشتر:  تعیین تکلیف املاک فاقد سند

قانون جدید تبدیل قولنامه به سند رسمی

تبدیل قولنامه به سند تک برگ به استناد قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول و قانون تعیین تکلیف املاک و اراضی فاقد سند می باشد. قولنامه در واقع یک قرارداد اولیه غیر رسمی میان خریدار و فروشنده ملک است که در بنگاه معاملات ملکی به صورت غیر رسمی تنظیم می شود. تبدیل قولنامه به سند رسمی از طریق قانون تعیین تکلیف یا الزام به ثبت رسمی معاملات باعث می شود که معامله ملک از پشتوانه رسمی و قانونی برخوردار شود.  توجه داشته باشید که قولنامه صرفا یک تعهد دو طرفه میان طرفین معامله می باشد و مستند رسمی محسوب نمی شود. کارشناس رسمی دادگستری در رشته امور ثبتی به عنوان مشاور و مجری جهت تبدیل قولنامه به سند تک برگ نقش بسیار مهمی دارد.

قانون جدید تبدیل قولنامه به سند رسمی

برخی از امور ثبتی که توسط کارشناس رسمی دادگستری جهت تبدیل قولنامه به سند رسمی انجام می شود شامل بررسی قولنامه و سلسله ایادی گذشته ملک و ترسیم نقشه راه جهت اقدام قانون جهت اخذ سند رسمی ملک قولنامه ای می باشد. در بررسی اولیه ملک و کاربری آن کارشناس رسمی مشخص می کند که از کدام مستند قانونی می توان جهت اخذ سند ملک فاقد سند اقدام کرد. به عنوان مثال برای برخی از املاک می توان توسط قانون تعیین تکلیف املاک فاقد سند از طریق سامانه مخصوص آن اقدام کرد. در برخی موارد می توان به استناد قانون الزام به ثبت رسمی معاملات از طریق سامانه ساغر (سامانه اسناد غیر رسمی) اقدام کرد.

مطالعه بیشتر:  قانون تعیین تکلیف املاک فاقد سند

تبدیل قولنامه به سند تک برگ توسط کارشناس رسمی

برای تبدیل قولنامه که یک سند غیر رسمی است به سند تک برگ رسمی (شش دانگ) توسط کارشناس رسمی دادگستری در رشته امور ثبتی یک سری امور اجرایی توسط کارشناس باشید انجام شود. در گام اول مدارک و مستندات مالکیت جهت ثبت در سامانه ثبت املاک فاقد سند توسط کارشناس رسمی انجام می شود. پس از بررسی مدارک و تکمیل آنها توسط کارشناس رسمی، نقشه برداری از موقعیت ملک در دستور کار قرار می گیرد. کارشناس رسمی پس از مراجعه به محل ملک توسط گیرنده مولتی فرکانس متصل به سامانه شمیم و دوربین نقشه برداری حدود اربعه ملک را برداشت می کند. پس از اتمام عملیات نقشه برداری زمینی نقشه یو تی ام و فرم های مختصاتی مورد نیاز جهت ثبت نام در سامانه ثبت ملک ترسیم می شود.

تبدیل قولنامه به سند تک برگ توسط کارشناس رسمی

در صورتی که مالکیت یک ملک فاقد سند اعم از زمین زراعی، باغ، ساختمان، ویلا، آپارتمان را در اختیار دارید که فاقد سند مالکیت است، انجام امور اجرایی از جمله تهیه مستندات، نقشه برداری و ثبت نام در سامانه ثبت ملک تا دریافت سند تک برگ توسط مجموعه کارشناسان رسمی دادگستری حد نگار قابل انجام است. حوزه فعالیت تیم کارشناسی حد نگار در تهران، لواسان، دماوند، پردیس، رودهن، بومهن، ورامین و استان البرز می باشد. تیم فنی حد نگار کلیه مراحل را تا اخذ سند برای املاک قولنامه ای را عهده دار خواهند شد. در صورت تمایل به انجام امور کارشناسی با تیم فنی حد نگار تماس حاصل فرمایید. نقشه ها و فرم های مختصاتی مورد نیاز جهت ثبت در سامانه توسط کارشناس رسمی دادگستری تهیه و ترسیم خواهد شد. اخذ مشاوره جهت تبدیل قولنامه به سند رسمی در تهران رایگان خواهد بود.

الزام تبدیل سند غیر رسمی(قولنامه) به رسمی(تک برگ)

همان طور که می دانید سالهاست که املاک فاقد سند رسمی از جمله زمین، باغ، ساختمان، ویلا، آپارتمان و کلیه اموال غیر منقول به صورت قولنامه ای که یک سند غیر رسمی است معامله می شود. این موضوع به بزرگترین مشکل در امور املاک و اراضی تبدیل شده بود. خوشبختانه مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه برای این مشکل چاره اندیشی کردند و در ابتدا در سال 1390 قانون تعیین تکلیف املاک و اراضی فاقد سند را تصویب و توسط دولت اجرا شد جهت تبدیل قولنامه املاک به سند تک برگ رسمی. به دلیل اطلاع رسانی ضعیف استقبال خوبی از این قانون صورت نگرفت، البته تعداد زیادی از املاک قولنامه ای توسط این قانون سند گرفتند ولی تعداد زیاد دیگر به صورت قولنامه ای معامله شدند. در تیر ماه 1403 قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول که مکمل قانون تعیین تکلیف است اجرایی شد و معاملات املاک به صورت قولنامه ای را ممنوع کرد.

تبدیل قولنامه به سند تک برگ

به دلیل اجرای قانون الزام کلیه املاک قولنامه ای ملزم شده اند طی فرصت دو سال نسبت به دریافت سند از طریق الزام به تنظیم سند، قانون تعیین تکلیف املاک فاقد سند و یا سامانه ساغر(سامانه اسناد غیر رسمی) نسبت به دریافت سند املاک قولنامه ای اقدام کنند. متاسفانه املاکی های بسیار زیاد فاقد مجوز رسمی در کلیه مناطق کشور باعث آشفتگی در بازار املاک و فروش املاک به صورت قولنامه ای هستند. خوشبختانه با تصویب و اجرای قانون الزام این افراد دیگر امکان فروش املاک به صورت قولنامه را ندارند. خرید املاک به صورت قولنامه ای یعنی استقبال از خطر هدر رفتن سرمایه. یک ملک قولنامه را به چند نفر می توان فروخت چون ثبت رسمی نیست و قابلیت استعلام ندارد. به عنوان مثال نگاهی به منطقه دماوند کنید، مشاورین املاک (فاقد مجوز) به صورت قارچ گونه ای زیاد و سرمایه های مردم را به خطر می اندازند.

مدت زمان تبدیل قولنامه به سند

زمان در نظر گرفته شده برای دریافت سند برای املاک قولنامه ای مطابق با قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول 2 سال از زمان راه اندازی سامانه اسناد غیر رسمی (ساغر) در نظر گرفته شده است. این زمان شامل آپارتمان و زمین های فاقد سند است که از طریق قانون الزام می بایست جهت اخذ سند رسمی آنها اقدام شود. توجه داشته باشید که عدم اقدام به ثبت رسمی معاملات و تبدیل قولنامه به سند تک برگ می تواند در آینده مشکلاتی را برای مالکین به وجود بیاورد.

مدت زمان تبدیل قولنامه به سند

برای املاکی که شامل قانون تعیین تکلیف املاک فاقد سند می شوند که شامل ساختمان، زمین زراعی و باغات می شوند در ابتدا باید نقشه یو تی ام، گواهی مختصات و فایل نقشه (پارسل مپ) ممهور به مهر و امضا کارشناس رسمی دادگستری تهیه شود. پس از تهیه نقشه ثبت نام در سامانه ثبت ملک https://sabtemelk.ssaa.ir انجام می شود. مدت زمان تبدیل قولنامه به سند شش دانگ تک برگی از طریق قانون تعیین تکلیف بین 8 تا 14 ماه زمان به طول می انجامد. این بازه زمانی حدودی است و مدت زمان صدور سند به تعدد پرونده های ثبتی در واحد ثبتی حوزه ملک بستگی دارد.

مدت زمان گرفتن سند برای زمین قولنامه ای

سوالی که امروزه ذهن متقاضیان املاک فاقد سند را به خود درگیر کرده مدت زمان گرفتن سند برای زمین قولنامه ای است. همچنین برای مالکین املاک قولنامه ای این پرسش مطرح می شود که چقدر فرصت داریم جهت اخذ سند برای املاک قولنامه ای اقدام نماییم. توجه داشته باشید که با توجه به اجرایی شدن قانون الزام به ثبت رسمی معاملات کلیه مالکین املاک قولنامه ای فاقد سند ملزم به دریافت سند یا تبدیل قولنامه به سند شش دانگ هستند.

مدت زمان گرفتن سند برای زمین قولنامه ای

مدت زمان اخذ سند املاک قولنامه ای حدودا بین 8 تا 14 ماه طول خواهد کشید. مراحل اجرایی اخذ سند شامل تهیه نقشه یو تی ام و فرم های مختصاتی و ثبت نام در سامانه املاک فاقد سند است. بقیه مراحل اداری گرفتن سند برای زمین قولنامه ای در واحد ثبتی توسط هیات تعیین تکلیف املاک و اراضی فاقد سند انجام می شود. کلیه مراحل بعدی به صورت غیر حضوری انجام می شود و نیازی به مراجعه مالک نیست. صرفا در یک مرحله مالک می بایست کارشناس اداره ثبت را به محل وقوع ملک ببرد جهت بازدید میدانی و انجام امور کارشناسی. توجه داشته باشید که به علت تعدد ثبت نام املاک فاقد سند می بایست به زودی در سامانه ثبت ملک ثبت نام کنید تا مدت زمان کمتری صرف گرفتن سند برای زمین قولنامه ای شود.

هزینه تبدیل قولنامه به سند تک برگی 1404

هزینه تبدیل قولنامه به سند تک برگی در سال 1404 شامل چندین مرحله می شود. گام اول جهت تبدیل قولنامه به سند تک برگ تهیه نقشه یو تی ام، گواهی تعیین مختصات و فایل نقشه توسط کارشناس رسمی دادگستری می باشد. تعیین مبلغ دقیق برای این امور بستگی به مساحت، کاربری، موقعیت و شکل هندسی ملک دارد. جهت تهیه نقشه یو تی ام و فرم های مختصاتی برای تبدیل قولنامه به سند تک برگ در تهران مبلغی در حدود 10 میلیون تومان در نظر گرفته می شود.

هزینه تبدیل قولنامه به سند تک برگی 1404

هزینه های دیگر شامل پرداخت فیش بانکی به صورت آنلاین در سامانه ثبت ملک به مبلغ 185 هزار تومان در زمان نگارش این مقاله در فروردین سال 1404 در نظر گرفته شده است. بقیه هزینه های اخذ سند برای املاک قولنامه ای شامل هزینه هیات تعیین تکلیف املاک فاقد سند می باشد که بر مبنای مساحت، موقعیت و ارزش ملک در نظر گرفته می شود. درصدی از هزینه هیات تعیین تکلیف شامل دستمزد کارشناس ثبتی اداره ثبت جهت بررسی پرونده ثبتی می شود. در آخر دو مرحله آگهی روزنامه جهت صدور سند انجام می شود و سند ملک فاقد سند صادر می شود.

مراحل تبدیل قولنامه به سند

مراحل تبدیل قولنامه به سند بر مبنای مستند قانونی و اجرایی تعیین تکلیف املاک فاقد سند یا قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال یک آپارتمان در زمینی ساخته شده که دارای سند شش دانگ است ولی سند تفکیکی برای واحد ها اخذ نشده. در این موارد می بایست از طریق قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول و سامانه ساغر استفاده کرد. مراحل و روند اجرایی برای تبدیل قولنامه یا مبایعه نامه از طریق قانون تعیین تکلیف شامل مراحل زیر است.

 

  • تماس با کارشناس رسمی امور ثبتی
  • تهیه کپی برابر با اصل مستندات مالکیت
  • تهیه کپی برابر با اصل مدارک هویتی
  • نقشه برداری از ملک قولنامه ای
  • تهیه نقشه یو تی ام و فرم های مختصاتی
  • ثبت نام در سامانه ثبت ملک
  • پرداخت فیش بانکی
  • اخد فرم ثبت نام سامانه
  • پست مدارک و نقشه ها به واحد ثبتی
  • اخذ شماره پرونده

مهلت ثبت نام املاک قولنامه ای

مطابق قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول فرصت دو ساله از زمان راه اندازی سامانه اسناد غیر رسمی (ساغر) در نظر گرفته شده است. قانون تعیین تکلیف املاک فاقد سند که جهت تبدیل قولنامه به سند از سال 1390 تا زمان حال در حال اجراست، فرصتی برای اخذ سند برای املاکی است که آیین نامه تعیین تکلیف املاک فاقد سند به ان اشاره دارد. توجه داشته باشید که هرچه سریعتر می بایست اقدام به اخذ سند املاک قولنامه ای کنید. به عنوان مثال در صورت فوت فروشنده ملک خریدار درگیر ورثه فروشنده خواهد شد، ولی در زمان حیات فروشنده از طریق تعیین تکلیف می توان سند ملک را دریافت کرد.

همان گونه که اشاره شد قانون تعیین تکلیف املاک فاقد سند از سال 1390 اجرایی شده ولی به دلیل اطلاع رسانی ضعیف مراجع قانونی تعدادی زیادی از مالکین املاک فاقد سند از اجرای این قانون مطلع نبودند. در سال 1404 به دلیل اجرایی شده قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول و بی اعتبار شدن قولنامه ها، مالکین املاک فاقد سند رغبت بیشتری جهت اقدام به تبدیل قولنامه به سند پیدا کرده اند. البته گسترش اطلاع رسانی در شبکه های اجتماعی از جمله اینستاگرام نیز تاثیر زیادی جهت اطلاع رسانی جهت دریافت سند املاک فاقد سند داشته است.

چطور برای ملک قولنامه ای سند بگیریم؟

اخذ سند برای ملک قولنامه ای می بایست بر مبنای یک قانون مشخص باشد و رفرنس قانونی داشته باشد. امروزه شاهد فعالیت افرادی تحت عنوان وکیل مدنی هستیم که قراردادهای با مالکین امضا می کنند جهت اخذ سند بدون اشاره به راه و روش اخذ سند برای املاک قولنامه ای. برای اخذ سند املاک قولنامه ای می بایست به وکلای رسمی یا کارشناسان رسمی دادگستری مراجعه کنید. در گام اول کارشناس رسمی دادگستری مدارک مالکیت، کاربری و وضعیت ثبتی ملک را بررسی می کند جهت تعیین روش قانونی اخذ سند ملک قولنامه ای.

به عنوان مثال در صورتی که یک ساختمان فاقد سند رسمی باشد و مستند مالکیت آن قولنامه باشد در گام اول سابقه ثبتی ملک بررسی می شود و در صورت داشتن پلاک ثبتی کارشناس رسمی دادگستری اخذ سند را طبق قانون تعیین تکلیف املاک و اراضی فاقد سند انجام می دهد. برای اخذ سند یا تبدیل قولنامه به سند رسمی تک برگ در گام بعدی کارشناس رسمی دادگستری نقشه یو تی ام، گواهی تعیین مختصات و فایل نقشه را تهیه می کند. پس از تهیه کپی برابر با اصل قولنامه و مدراک هویتی در سامانه ثبت املاک فاقد سند ثبت نام جهت تبدیل قولنامه به سند انجام می شود.

سامانه تبدیل قولنامه به سند

سامانه تبدیل قولنامه به سند رسمی تک برگ یا شش دانگ در واقع یک پلتفرم اینترنتی است جهت ثبت نام و بارگذاری مدارک جهت تبدیل قولنامه غیر رسمی به سند رسمی. این سایت به نشانی اینترنتی sabtemelk.ssaa.ir در واقع پل ارتباطی میان مالکین املاک فاقد سند و سازمان ثبت اسناد و املاک است جهت صدور سند. امروزه با الکترونیکی شدن امور اداری و با هدف حذف بروکراسی اداری و کاغذ بازی دستی، این سامانه راه اندازی شده که مالکین نیازی به مراجعه به واحد ثبتی جهت ثبت نام و پیگیری نداشته باشند.

سامانه تبدیل قولنامه به سند

پس از ثبت نام اطلاعات حقوقی و هندسی مالک و ملک قولنامه ای در سامانه و بارگذاری مدارک مالکیتی و هویتی، کلیه مدارک به همراه نقشه یو تی ام و فرم های مختصاتی پست می شود. حتی جهت به صفر رساندن مراجعه مالکین به ادارات پرداخت فیش بانکی مورد نیاز نیز به صورت بر خط در سامانه تبدیل قولنامه به سند انجام می شود. در صورتی که در مراحل ثبت نام در سامانه املاک فاقد سند با مشکل یا سوال مواجه شدید به صورت رایگان می توانید از مشاوره کارشناسان رسمی حد نگار بهره مند شوید.

سامانه ثبت ملک بدون سند

سامانه ثبت ملک بدون سند به نشانی اینترنتی sabtemelk.ssaa.ir که به نامهای سایت قانون تعیین تکلیف، سایت درخواست سند، سامانه تبدیل قولنامه به سند نیز شناخته می شود در واقع بستری آنلاین است جهت اجرای قانون تعیین تکلیف املاک فاقد سند مطابق با آیین نامه اجرایی این قانون. در صورتی که مالک یک ملک قولنامه ای از جمله زمین زراعی، باغ، ساختمان هستید می توانید پس از تهیه نقشه یو تی ام در این سامانه ثبت نام کنید جهت تبدیل قولنامه به سند رسمی تک برگ.

با لستفاده از سامانه ثبت ملک بدون مراجعه به ادارات ثبت و دیگر ادارات و اتلاف وقت می توانید پس از ثبت اطلاعات مالک و ملک و پر کردن فرم های مربوطه اقدام به اخذ سند برای ملک های قولنامه ای کنید. توجه داشته باشید که گام اول قبل از اقدام به ثبت نام در سامانه جهت تبدیل قولنامه به سند، تهیه نقشه یو تی ام و فرم های مختصاتی با مهر و امضا کارشناس رسمی دادگستری است. در صورتی که مستندات هندسی توسط کارشناس رسمی امور ثبتی تهیه شود، روند رسیدگی و پذیرش درخواست صدور سند با تسریع مواجه خواهد شد.

ورود به سامانه پذیرش درخواست سند مالکیت

جهت ورود به سامانه پذیرش درخواست سند مالکیت نشانی اینترنتی sabtemelk.ssaa.ir برای تبدیل قولنامه به سند تک برگ در ابتدا می بایست متن نمایش داده شده جهت پذیرش نوع ملک جهت درخواست سند را تایید کنید. متن ابتدایی در واقع بخشی از آیین نامه قانون تعیین تکلیف املاک فاقد سند است. در این متن مشخص می شود که نوع ملک به عنوان مثال باغ یا زمین زراعی مورد ثبت نام مشمول قانون تعیین تکلیف املاک فاقد سند است. پس از پذیرش متن ابتدایی وارد بخش ثبت اطلاعات هویتی مالک، آدرس منزل، ملک و … می شوید که می بایست کلیه فیلد ها را پر کنید.

در بخش بعدی اطلاعات ملک فاقد سند می بایست پر شود که شامل اطلاعات هندسی ملک است. جهت پر کردن این بخش می بایست نقشه یو تی ام و گواهی مختصات ملک را تهیه کرده باشید. پس از پر کردن این بخش در پنجره بعدی می بایست اسکن مدارک که شامل کپی شناسنامه،کارت ملی و گواهی مختصات است را بارگذاری کنید. پس از پر کردن و تکمیل فرم پذیرش اولیه و بارگذاری مدارک، یک شماره ورود به سامانه به متقاصی تخصیص داده می شود. در مراحل بعدی جهت ورود به سامانه پذیرش درخواست سند مالکیت، می یایست شماره ملی و شماره ورود به سامانه را وارد کنید.

مهلت تبدیل قولنامه به سند

به دلیل اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول، قانونگذار پس از راه اندازی سامانه ادعا یا سامانه اسناد غیر عادی که ساغر نامید می شوید، مهلت دو ساله برای ثبت نام و بارگذاری مدارک در نظر گرفته است. در این مقاله ما به بررسی تبدیل قولنامه به سند از طریق قانون تعیین تکلیف اشاره می کنیم. همان طور که می دانید، قانون تعیین تکلیف املاک فاقد سند از آذر ماه سال 1390 اجرایی شده و مورد استفاده برای تبدیل قولنامه به سند قرار می گیرد.

بر اساس قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول، از تیر ماه 1403 معاملات املاک و اراضی با قولنامه ممنوع تعلام شده است. در صورتی که طرح دعوا برای املاک مبایعه نامه ای از تاریخ اشاره شده به بعد تنظیم شود مود استعماع مراجع قضایی واقع نمی شود. به همین علت مالکین املاک قولنامه ای می بایست هر چه سریعتر نسبت به ثبت نام در سامانه ثبت ملک جهت تبدیل قولنامه به سند اقدام نمایند.

مدارک لازم برای تبدیل قولنامه به سند

جهت اقدام برای تبدیل قولنامه به سند رسمی تک برگ به مدارک و مستنداتی نیاز داریم که در ادامه آنها را به صورت لیست ارائه می کنیم. توجه داشته باشید که جهت ثبت نام املاک فاقد سند می بایست با کارشناس رسمی دادگستری در رشته امور ثبتی تماس بگیرید تا در گام اول ملک و مدارک را مورد بررسی قرار دهد تا درصورت ناقص بودن مدارک و مستندات، مشاوره لازم را ارائه کند. به عنوان مثال تعداد کثیری از مالکین املاک قولنامه ای صرفا پلاک ثبتی اصلی ملک را می دانند. در این مواقع کارشناس رسمی با جانمایی پلاک ثبتی، پلاک ثبتی اصلی، فرعی و شماره قطعه ملک را در نقشه یو تی ام تهیه شده درج می کند.

  • کپی برابر با اصل شناسنامه و کارت ملی
  • کپی برابر با اصل قولنامه یا مبایعه نامه
  • کپی سلسله ایادی گذشته ملک
  • گواهی پلاک ثبتی ملک
  • نقشه یو تی ام
  • گواهی تعیین مختصات
  • فایل نقشه یا پارسل مپ

مراحل گرفتن سند برای ملک قولنامه ای

  • تهیه کپی برابر با اصل شناسنامه و کارت ملی
  • تهیه کپی برابر با اصل قولنامه و ایادی گذشته
  • تهیه نقشه یو تی ام و فرم های مختصاتی
  • ثبت نام اولیه و پر کردن فرم تعیین تکلیف
  • پست مدارک به واحد ثبتی
  • دریافت شماره پرونده نهایی
  • پیگیری پرونده از طریق شماره ملی
  • مراجعه به اداره ثبت جهت بررسی پرونده

مراحل گرفتن سند برای ملک قولنامه ای

برای دریافت سند املاک قولنامه ای فاقد سند می بایست چند مرحله مهم انجام شود. در گام اول می بایست مستندات مالکیت که شامل قولنامه فعلی و سلسله ایادی گذشته است. وضعیت ثبتی ملک که در چه پلاک ثبتی اصلی و فرعی قرار گرفته است باید توسط کارشناس رسمی دادگستری بررسی شود. توجه داشته باشید که شرط اصلی قانون تعیین تکلیف املاک اراضی و املاک فاقد سند داشتن سابقه ثبتی است. در واقع تهیه گواهی پلاک ثبتی پس از نقشه برداری و تهیه نقشه یو تی ام با استناد به سوابق ثبتی توسط کارشناس رسمی در نقشه درج میگردد.

برای تبدیل قولنامه به سند کجا باید رفت؟

جهت انجام امور ثبتی و تبدیل قولنامه به سند تک برگ می بایست به کارشناس رسمی دادگستری در رشته امور ثبتی مراجعه کنید که مراحل اجرایی قانون تعیین تکلیف که در بالا اشاره شد را انجام دهد. اصلی ترین مرحله جهت تبدیل قولنامه به سند تهیه نقشه یو تی ام، گواهی تعیین مختصات و فایل پارسل مپ است که کارشناس رسمی دادگستری پس از مراجعه به محل ملک و نقشه برداری تهیه و ترسیم می کند.

برای تبدیل قولنامه به سند تک برگ نیازی به مراجعه به اداره ثبت نیست، تهیه نقشه و فرم های مختصاتی می بایست توسط کارشناس رسمی ذیصلاح انجام شود. ثبت ملک قولنامه ای در سامانه را هم خود متقاضی دریافت سند می تواند انجام دهد هم کارشناس رسمی که تهیه نقشه و فرم های مختصاتی را به عهده دارد. توجه داشته باشید که قولنامه ها فاقد اعتبار رسمی هستند و تا تبدیل به سند تک برگ نشوند مالکیتی برای متقاضی ایجاد نمی کنند. مطابق قانون مالک یک ملک شخصی است که نام آن در دفتر املاک اداره ثبت وجود داشته باشد و این امر صرفا با تبدیل قولنامه به سند رقم می خورد.

هزینه تبدیل قولنامه به سند شش دانگ 1404

هزینه تبدیل قولنامه به سند تک برگ شامل چند مرحله است که می بایست توسط متقاضی دریافت سند انجام شود. عمده هزینه تبدیل قولنامه به ند تک برگ در سال 1404 هزینه کارشناس رسمی دادگستری جهت تهیه نقشه یو تی ام می باشد. در ادامه لیست هزینه های مورد نیاز جهت اخذ سند تک برگ از طریق قانون تعیین تکلیف املاک فاقد سند را بیان می کنیم.

  • هزینه تهیه نقشه یو تی ام
  • هزینه تهیه گواهی مختصات و فایل نقشه
  • هزینه ثبت نام در سامانه ثبت ملک
  • هزینه کپی برابر با اصل مدارک
  • هزینه فیش هیات تعیین تکلیف در سامانه
  • هزینه ارسال پستی مدارک
  • هزینه هیات تعیین تکلیف
  • هزینه آگهی روزنامه

تبدیل سند قولنامه ای به سند ششدانگ

تبدیل سند قولنامه ای به ششدانگ تک برگی برای املاک و اراضی که شامل زمین زراعی، باغ، ویلا، ساختمان، آپارتمان است از اهمیت ویژه ای برخوردار است. قولنامه یا مبایعه نامه از نظر رسمی اعتبار قانونی ندارد و تا نام متقاضی در دفتر املاک ثبت نشود از نظر قانونی مورد استناد نیست. املاک قولنامه ای نمی توانند از خدمات دولتی و وام بانکی یا ضمانت (وثیقه) از قولنامه استفاده کنند. موارد مطرح شده بدین جهت بود که توجه داشته باشید قولنامه صرفا یک قرارداد خرید ملک است نه سند رسمی مالکیت.

جهت حل مشکلات املاک قولنامه ای غیر رسمی و تبدیل به سند تک برگ رسمی ، قانون گذار و دولت قانونی را تدوین و اجرا کرده اند تحت عنوان قانون تعیین تکلیف املاک و اراضی فاقد سند رسمی. به استناد این قانون و ثبت نام در سامانه املاک قولنامه ای می توان درخواست صدور سند مالکیت تک برگ را ارائه داد. توجه داشته باشید که انجام ثبت نام و امور ثبتی برای ثبت ملک در سامانه نیازی به مراجعه به ادارات و بروکراسی اداری را ندارد. کلیه مراحل به صورت غیر حضوری و اینترنتی انجام می شود.

هزینه گرفتن سند برای خانه قولنامه ای 1404

هزینه گرفتن سند برای خانه قولنامه ای در سال 1404 شامل تهیه نقشه و فرم های مختصاتی، پرداخت آنلاین فیش بانکی هیات تعیین تکلیف، هزینه کپی برابر با اصل مدارک و هزینه هیات تعیین تکلیف در واحد ثبتی است که بر اساس ارزش ملک برآورد می شود. به صورت میانگین  هزینه اخذ سند برای خانه قولنامه ای در شهر تهران که شامل موارد مطرح شده است رقمی در حدود 12 میلیون تومان است. توجه داشته باشید که رسمی کردن قولنامه و دریافت سند تک برگ برای املاک فاقد سند ارزش بسیار بالایی دارد و این هزینه نسبت به ارزش ملک رقمی محسوب نمی شود.

این مبلغ بر اساس مساحت، کاربری، موقعیت ملک متفاوت خواهد بود. عمده هزینه گرفتن سند برای املاک قولنامه ای هزینه تهیه نقشه یو تی ام و فرم های مختصاتی است که توسط کارشناس رسمی دادگستری با مهر و امضا رسمی انجام می شود. توجه داشته باشید که کارشناس پس از تهیه نقشه یو تی ام ملک، گواهی پلاک ثبتی ملک را نیز ارائه خواهد داد.

پیگیری سند خانه های قولنامه ای

جهت پیگیری اخذ سند خانه های قولنامه ای در صورتی که در سامانه ثبت ملک پس از تهیه نقشه یو تی ام و مستندات مورد نیزا اقدام کرده باشید توسط سامانه ثبت ملک به نشانی https://sabtemelk.ssaa.ir امکان پذیر است. پاس ورود به سامانه در قسمت پیگیری پرونده می بایست شماره پرونده و شماره ملی را وارد کنید تا از روند اجرایی اخذ سند از طریق قانون تعیین تکلیف املاک فاقد سند آگاه شوید. توجه داشته باشید که مراتب اجرایی پرونده از طریق پیامک به شماره درج شده در سامانه نیز انجام می شود.

پیگیری سند خانه های قولنامه ای

جهت پیگیری و استعلام جهت اقدام به تبدیل قولنامه خانه های فاقد سند به سند تک برگ رسمی می بایست به کارشناس رسمی دادگستری مراجعه کنید. جهت انجام امور اجرایی اخذ سند خانه قولنامه ای در ابتدا کارشناس رسمی مستندات مالکیت و سلسله ایادی گذشته ملک را بررسی می کند. در گام بعدی وضعیت ثبتی ملک بررسی می شود که در چه پلاک ثبتی اصلی و فرعی قرار گرفته و وضعیت ثبت خانه قولنامه ای بررسی می شود. در نهایت کارشناس رسمی دادگستری به محل ملک مراجعه می کند جهت انجام عملیات نقشه برداری برای تهیه نقشه یو تی ام و فرم های مختصاتی.

ثبت نام تبدیل قولنامه به سند

جهت ثبت نام و تبدیل قولنامه به سند رسمی می بایست از علوم حقوقی کمک بگیرید که در تخصص کارشناس رسمی دادگستری است. توجه داشته باشید که قولنامه صرفا یک سند عادی و قرارداد فروش بین دو نفر است و مبنای حقوقی ندارد. به عنوان مثال در کنار قولنامه خرید یک زمین که اشاره شده به 1000 متر زمین در یک موقعیت؛ این موضوع که چگونه زمین تحویل شود از اهمیت بالا برخوردار است. در این موارد می بایست یک صورتجلسه تحویل زمین با درج مختصات 4 گوشه زمین نیز تنظیم شود با مهر و امضا کارشناس رسمی دادگستری. در این صورت برای تحویل زمین و اقدام برای تبدیل قولنامه به سن رسمی راه اسان تری در پیش رو است.

ثبت نام تبدیل قولنامه به سند

متقاضیان دریافت سندی به ما مراجعه می کنند که قولنامه در دست دارند ولی جای دقیق زمین را نمی دانند و نقشه یو تی ام و صورتجلسه رسمی تحویل زمین تنظیم نکرده اند. در این موارد اکثرا برای 4 میخ کردن زمین و تعارض در قطعات با مشکل روبرو می شوند. جهت ثبت نام تبدیل قولنامه به سند می بایست 4 گوشه زمین در محل مشخص باشد یا نقشه یو تی ام پیوست مبایعه نامه باشد تا بتوان برای اخذ سند اقدام کرد. موارد مطرح شده مشکلات خرید زمین به صورت قولنامه ای است. امید است با اجرایی شده قانون الزام و یکپارچه شدن نقشه کاداستر کلیه املاک شاهد این مشکلات که منشا زمین خواری است نباشیم.

تبدیل مبایعه نامه به سند رسمی

تبدیل مبایعه نامه به سند رسمی تک برگ یا سند شش دانگ بر اساس نوع ملک و وضعیت ثبتی آن بررسی می شود. در صورتی که رفرنس تبدیل قولنامه به سند قانون تعیین تکلیف املاک فاقد سند باشید می بایست مطابق با آیین نامه قانون تعیین تکلیف املاک فاقد سند عمل شود. به عنوان مثال اخذ سند برای زمین های زراعی و تبدیل قولنامه زمین زراعی به سند بر اساس حد فنی باغات و اراضی زراعی انجام می گرفت. بدین معنا که برای زمین های با مساحت های کم برای جلوگیری از خرد شدن اراضی زراعی سند صادر نمی شد ولی اخیرا از طرف سازمان ثبت اعلام شده هر میزان مساحت زمین زراعی مشمول دریافت سند می شود.

در موارد دیگر به عنوان مثال عرصه یک ملک سند شش دانگ داشته و مالک به قطعات کوچک تر تفکیک گرده و به صورت قولنامه ای فروخته یا عرصه یک آپارتمان سند شش دانگ داشته و برای واحد ها سند اخذ نشده. در این موارد می بایست از طریق قانون الزام به ثبت رسمی معاملات یا الزام به تنظیم سند بر علیه فروشنده تنظیم شود. برای املاک قولنامه ای طبق تبصره 6 ماده 10 قانون الزام می توان سند اخذ کرد و در صورت تخلف در ساخت شهرداری باید پروانه را صادر کند ولی میزان جریمه در سند درج می شود.

مدارک لازم برای تبدیل قولنامه به سند

  • کپی برابر با اصل شناسنامه و کارت ملی
  • نقشه یو تی ام کارشناس رسمی
  • گواهی تعیین مختصات
  • فایل نقشه یا پارسل مپ
  • کپی برابر با اصل قولنامه
  • کپی سلسله ایادی گذشته
  • گواهی پلاک ثبتی ملک

روند قانونی تبدیل مبایعه نامه عادی به سند رسمی

روند قانونی تبدیل مبایعه نامه که یک سند عادی است به سند تک برگ رسمی شامل اقدام از طریق قانون های تعریف شده برای اخذ سند املاک قولنامه ای است. این قوانین شامل قانون تعیین تکلیف املاک فاقد سند که در گذشته به ماده 147 اصلاحی شناخته می شد، قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول یا الزام به تنظیم سند علیه فروسنده است. جهت ثبت نام املاک فاقد سند به استناد قانون تعیین تکلیف می بایست مستندات و مدارکی تهیه شود که در بالا به آنها اشاره شد. به دلیل بی اعتبار شدن اسناد عادی یا قولنامه ای طبق قانون الزام در اسرع وقت نسبت به اخذ سند املاک قولنامه ای اقدام فرمایید.

قانون تبدیل قولنامه به سند تک برگ

قانون جدید تبدیل قولنامه ها به اسناد رسمی تک برگ در واقع قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول است که از تیر ماه 1403 اجرایی شده است. عملا با اجرای این قانون خرید و فروش اموال غیر منقول به صورت قولنامه ای ممنوع بوده و در صورت طرح دعوی برای این املاک، این دعوی در هیچ مرجع قضایی پذیرفته نمی شود. البته توجه داشته باشید که قولنامه های تنظم شده قبل از تاریخ اشاره شده دارای اعتبار می باشند و فرصت دو ساله دارند که قولنامه های املاک فاقد سند را به سند تک برگ تبدیل کنند.

سامانه درخواست سند برای ملک قولنامه ای

سامانه ای تحت عنوان ثبت ملک با آدرس اینترنتی https://sabtemelk.ssaa.ir در واقع به عنوان سامانه درخواست سند برای املاک قولنامه ای شناخته می شود. با ثبت اطلاعات ملک و متقاضی در این سامانه و تهیه نقشه یو تی ام توسط کارشناس رسمی دادگستری می توان قولنامه املاک از جمله باغ، زمین، ساختمان را به سند تک برگ تبدیل کرد. دریافت سند برای املاک قولنامه ای از اهمیت بالایی برخوردار است. توجه داشته باشید که ملک فاقد سند به منزله عدم تعریف مالک رسمی برای ملک است. همان طور که می دانید قولنامه یک سند عادی است و مالکیت رسمی برای مالک ایجاد نمی کند.

سامانه درخواست سند برای ملک قولنامه ای

املاک قولنامه ای به دلیل نداشتن سند رسمی همیشه در خطر مالکیتی قرار دارند و هر لحظه ممکن است شخصی دیگر با یک قولنامه عادی نسبت به آن ادعا داشته باشید. به عنوان مثال فرض کنید شما یک خودرو دارید و این خودرو سند مالکیت سبز رنگ ندارد و صرفا یک برگه عادی دارد و از طرف x به y  منتقل شده است. با اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات خدف این است که کلیه املاک فاقد سند تعیین تکلیف شوند و معاملات املاک به صورت مبایعه نامه ای ممنوع شود. امید است با اجرای کامل این قانون در کشور دیگر شاهد اسناد عادی نباشیم و کلیه املاک در قالب نقشه کاداستر سند تک برگ داشته باشند.

ثبت ملک قولنامه ای (زمین – ساختمان) در سامانه

برای ثبت نام زمین زراعی یا ساختمان فاقد سند در سامانه ثبت ملک یا همان سامانه املاک فاقد سند در گام اول می بایست مدارک مورد نیاز را تهیه کنید. سپس می بایست به کارشناس رسمی دادگستری مراجعه و نقشه یو تی ام ملک را به همراه فرم های مختصاتی تهیه نمایید. پس از تهیه مدارک و مستندات هندسی فرم های ثبت سامانه را تکمیل نمایید و کلیه مدارک را به واحد ثبتی پست کنید. توجه داشته باشید که در ابتدا باید ملک مورد نظر شرایط اخذ سند مطابق با آیین نامه قانون تعیین تکلیف املاک فاقد سند را داشته باشد.

به عنوان مثال یکی از موارد مهم که در آیین نامه قانون تعیین تکلیف به آن اشاره شده است، داشتن پلاک ثبتی برای درخواست سند است. تعداد زیادی از متقاضیان املاک فاقد سند اطلاعی از وضعیت ثبتی ملک مورد درخواست و پلاک ثبتی اصلی و فرعی آن ندارند. تهیه نقشه یو تی ام با گواهی تثبیت پلاک ثبتی در تخصص کارشناس رسمی دادگستری است که پس از تهیه نقشه UTM پلاک ثبتی ملک را در نقشه درج می کند. پلاک ثبتی ارائه شده جهت ثبت در سامانه ثبت ملک نیز مورد نیاز می باشد. یکی از دلایل اصلی الزام به تهیه نقشه توسط کارشناس رسمی دادگستری اشراف بر امور ثبتی و حقوقی جهت ثبت سامانه است.

ثبت آپارتمان قولنامه ای در سامانه املاک

همان طور که می دانید در آیین نامه قانون تعیین تکلیف برای درخواست سند آپارتمان اشاره شده که این املاک می بایست در قالب تفکیک آپارتمان سند تفکیکی اخذ نمایند. درخواست سند از طریق تفکیک آپارتمان منوط به اخذ پایان کار و گواهی عدم خلاف است و تمامی آپارتمان های قولنامه ای به همین دلیل نتوانسته اند سند تفکیکی واحد را اخذ کنند. قانون گذار برای حل این مشکل در قانون الزام به ثبت رسمی معاملات در تبصره 6 ماده 10 اشاره کرده که این املاک نیز پس از راه اندازی سامانه می توانند مدارک مالکیت را بارگذاری کنند و درخواست سند انجام دهند.

در تبصره و ماده اشاره شده بیان شده است که شهرداری می بایست گواهی عدم خلاف و پایان کار جهت صدور سند را صادر کند ولی برای هر واحد پس از صدور سند میزان جریمه و تخلف برای هر واحد قید شود. مبلغ جریمه در صورت انتقال مالکیت می بایست به قیمت روز پرداخت شود. تعداد کثیری آپارتمان فاقد سند در تهران وجود دارد که به دلیل موارد اشاره شده موفق به اخذ سند نشده اند و قانون الزام برای حل این مشکل راه حل اشاره شده را تصویب کرده است.

تبدیل قولنامه آپارتمان به سند تک برگ

جهت تبدیل قولنامه آپارتمان به سند تک برگ همان طور که اشاره شد می بایست طبق تبصره 6 ماده 10 اقدام کرد. مقرر شده سامانه اسناد غیر رسمی برای بارگذاری مدارک مالکیت و نقشه یو تی ام برای درخواست سند آپارتمان ها در دسترس متقاضیان اخذ سند آپارتمان قرار بگیرد. تعداد کثیری از آپارتمان های قولنامه ای به دلیل تخلف در ساخت و عدم اخذ پایان کار موفق به اخذ سند تفکیکی نشده اند. سازنده مجتمع های آپارتمانی اکثرا متئاری هستند و الزام به ثبت رسمی توسط خریداران این آپارتمان ها به نتیجه نرسیده است.

قولنامه به عنوان یک سند غیر رسمی خطرات زیادی را برای خریداران آپارتمان ها به دنبال دارد. امکان فروش یک واحد آپارتمان به چند نفر به دلیل عادی بودن سند بسیار زیاد مشاهده شده است. فروش املاک به صورت قولنامه ای امکان کلاهبرداری را زیاد کرده و متاسفانه این موضوع پرونده های زیادی از دادگاه ها را به خود اختصاص داده است. خوشبختانه با اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات به زودی شاهد حذف قولنامه ها خواهیم بود و با رسمی شدن معاملات جلو کلاهبرداری در حوزه املاک و اراضی گرفته خواهد شد

ثبت ملک قولنامه ای در سامانه املاک

برای ثبت ملک قولنامه ای در سامانه املاک فاقد سند در ابتدا می بایست آیین نامه قانون تعیین تکلیف را مطالعه نمایید. تهیه مدارک و مستندات مالکین به صورت کامل از اهمیت بالایی برخوردار است و جهت ثبت سامانه الزامی می باشد. قانون تعیین تکلیف املاک و اراضی فاقد سند با رسالت تبدیل قولنامه ها به سند تک برگ تصویب و اجرایی شده است. سامانه واسط بین متقاضیان املاک فاقد سند و سازمان ثبت اسناد برای اجرای امور مربوط به صدور سند سایتی است که برای ثبت نام املاک فاقد سند در نظر گرفته شده است.

5/5 - (80 امتیاز)

11 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • علی بهادری
    14/01/1404 21:54

    با سلام و تشکر بابت اطلاعات رسانی روش اخذ سند املاک قولنامه ای، پاینده باشید.

    پاسخ
    • نویسنده: نگار
      15/01/1404 03:06

      درود بر شما جناب بهادری، سلامت باشید؛ اطلاع رسانی امور ثبتی رسالت گروه کارشناسان حد نگار است⚖

      پاسخ
      • علی شیخ لواسانی
        17/01/1404 06:15

        سلام برای یک باغچه به مساحت ۱۰۰۰ متر در افجه لواسان برای انجام کلیه امور مجموعه شما قادر به انجام کار هست، بنده فرصت پیگیری ندارم

        پاسخ
  • علی شمشکی
    16/01/1404 01:02

    سلام شب شما بخیر، برای تهیه نقشه و فرم های مختصاتی در تهران چگونه اقدام کنیم، پیشاپیش از پاسخ شما تشکر می کنم

    پاسخ
    • نویسنده: نگار
      16/01/1404 02:21

      سلام وقت بخیر با این شماره تماس بگیرید 09121768754

      پاسخ
  • جمشید بهارمست
    16/01/1404 14:57

    سلام خوب هستید انشاالله؛ برای دریافت سند زمین کشاورزی باید زمین محصور باشه؟

    پاسخ
    • نویسنده: نگار
      17/01/1404 03:05

      درود بر شما وقت بخیر، طبق جدیدترین صحبت سخگو سازمان ثبت اسناد با هر میزان مساحت بدون دیوار کشی برای زمین زراعی می توان سند دریافت کرد

      پاسخ
  • مراد همتی پور
    18/01/1404 00:23

    سلام و تشکر از مطالب شما، یه سوال داشتم؛ نقشه و فرم ها حتما باید توسط کارشناس دادگستری تهیه بشه، منطقه لواسان کارشناس دارید شما؟ همتی هستم

    پاسخ
    • نویسنده: نگار
      18/01/1404 03:41

      درود بر شما، در صورت تهیه نقشه یو تی ام توسط کارشناس رسمی در صدور سند تسریع به عمل می آید، لواسان حوزه تخصصی ماست در صورت تمایل با ما تماس بگیرید جهت انجام کلیه امور کارشناسی برای اخذ سند 09121768754

      پاسخ
  • مراد ویسی
    18/01/1404 14:27

    با سلام و احترام، برای ثبت سامانه تهیه نقشه یو تی ام الزامی هست؟

    پاسخ
    • نویسنده: نگار
      19/01/1404 06:20

      سلام بله نقشه یو تی ام و فرم های مختصاتی با مهر و امضا کارشناس رسمی امور ثبتی الزامیست جهت تسریع در امور ثبتی

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست